Kratke vijesti i zanimljivosti

Prodaja napunila blagajnu, ali i ispraznila tribine

Prodaja dvojice najboljih igrača, Zlatana Ibrahimovića i Thiaga Silve u PSG, napunila je blagajnu Milana, ali već sada se može reći - i ispraznila tribine.

Vicešampion Italije je prošle sezone u ovo doba imao 31233 prodanih godišnjih ulaznica, dok je ove sezone taj broj značajno manji - tek 22106. Uz prodaju Ibrahimovića i Thiaga Silve, na San Siro nije stigla nijedna velika zvezda.

Transfer Kake bio bi previše riskantan 

Galliani se u ponedeljak sastao s poreznim stručnjacima kako bi procenio finansijsku isplativost dovođenja Kake, za kojeg Real traži 20 miliona evra. Zaključak sastanka nije dobar za navijače Milana.

"Problemi s porezom? Istina je. Transfer je nemoguće realizovati. Pitali smo za mišljenje poreznog savetnika koji nam je rekao da bi transfer Kake bio previše riskantan", rekao je Galliani za Milan Channel.

Do kraja dana potpisuje Krkić

 Nakon što je priznao neuspeh u dovođenju Kake, Galliani se jutros sastao s Rominim direktorom Walterom Sabatinijem kako bi dogovorili dovođenje Bojana Krkića, i čini se da je dogovor na pomolu: "Igrač Rome je neko ko je po ukusu Allegrija. Krećemo se u dobrom pravcu u pregovorima, nadamo se da bismo do kraja dana mogli da postignemo dogovor", rekao je Galliani.

Milan šalje ponudu Arsenalu za Bendtnera

Italijanski novinari bliski dešavanjima u Milanu tvrde da će Rossoneri u toku dana poslati zvaničnu ponudu Arsenalu za Nicklasa Bendtnera.

Nije nerealno da Danac u finišu prelaznog roka pojača Milan, naročito ako se zna da ne želi još jednu sezonu da bude u petom planu kod Arsena Wengera.

Vraćaju se Mexes i Ambrosini, Robinho neizvestan za nastup u Bologni

Kako loše vesti nikad ne dolaze same, tako je u nedelju Milan u novom prvenstvu startovao domaćim porazom protiv Sampdorije. Ipak, trener Massimiliano Allegri može biti zadovoljan saopštenju lečničke službe uoči gostovanja kod Bologne, koja je dala zeleno svetlo za povratak Ambrosinija i Mexesa.

Milan je na svojoj službenoj stranici potvrdio da su obojica odradili trening bez ikakvih problema, što znači da bi mogli konkurisati za dvoboj koji se igra u subotu. S druge strane, pod znakom pitanja je nastup Robinha, koji je u utakmici sa Sampdorijom dobio nezgodan udarac u butni mišić.

Niang se odmah priključuje prvom timu

17-godišnji napadač, koji je stigao iz Caena u Milan, priključiće se treninzima prvog tima Milana, bez obzira na svoje godine.

U prošloj sezoni francuski napadač je postigao dva gola u 14 utakmica nacionalne Lige 1.

Niang je član francuske reprezentacije za igrače do 21 godine, a prošao je i kroz selekcije za igrače do 17 i do 16 godina.
Noviji Stariji