AC Milan bira najbolje

U ponedeljak je u Beogradu na terenima Ade Ciganlije počeo tradicionalni sedmi Milan Junior kamp.

U kampu "Rossonera" je tokom pet dana, pod nadzorom sedam Milanovih trenera, besplatno treniralo 200 dečaka i devojčica uzrasta od 8 do 15 godina.

Pre sedam godina AC Milan je počeo sa traženjem talenata po Srbiji, a od tada je kroz juniorske kampove prošlo oko 2.000 dečaka i devojčica.

Prema oceni Milanovih "lovaca na talente", svi polaznici kampa pokazuju zavidan kvalitet, nekoliko pojedinaca među njima posebno se ističu izuzetnim individualnim sposobnostima, a treneri su prijatno iznenađeni visokim kvalitetom polaznika, posebno u starijim godištima i smatraju da među njima mogu da se pojave novi Stankovići, Mihajlovići ili Krasići.

 – Radili smo veliki broj kampova po svetu i moramo da priznamo da su vaši dečaci daleko talentovaniji od svojih vršnjaka u drugim zemljama – zajednička je ocena italijanskih trenera.

Zahvaljujući velikom uspehu prethodnih kampova i visokim profesionalnim standardima rada, Dečija fudbalska asocijacija Srbije dobila je veliko priznanje "Rossonera" da predstavi 10 igrača od preko 10.000 dečaka i devojčica iz Mini-maxi lige, koja je tokom protekle jedanaeste sezone, 2011/2012, održana u 27 gradova u Srbiji.

Dva najtalentovanija igrača prema oceni Milanovih trenera, biće tokom novembra specijalni gosti na "San Siru", gde će trenirati sa izabranim vršnjacima iz 37 Milanovih kampova u svetu, koji će okupiti ove godine preko 15.000 dečaka i devojčica.

Sa prošlogodišnjeg šestog okupljanja u Beogradu, prema oceni trenera Milana najbolji su bili Luka Kovač iz FK Crvena zvezda i Nikola Lakčević iz FK Čukarički Stankom, koji su kao gosti "Rossonera" boravili nekoliko dana u Milanu.

Pored generalnog sponzora Banke Intesa, podršku je pružila kompanija Pepsi i drugi sponzori.
Noviji Stariji