Sead Kolašinac stiže na San Siro?

Sead Kolašinac na kraju sezone bi mogao napustiti Arsenal, javljaju inostrani mediji.

Bh. reprezentativac je na Emirates stigao u ljeto 2017. godine kao slobodan igrač, a kako u posljednje vrijeme igra odlično, sve je više onih koji bi željeli otkupiti njegov ugovor na kraju sezone.

Sudeći prema natpisima inostranih medija, na listi zainteresovanih je i Milan. Kolašinca na San Siru želi vidjeti izvršni direktor Ivan Gazidis, koji je ovog nogometaša doveo i u Arsenal, obzirom da je istu funkciju od 2009. do 2018. godine odnašao na Emiratesu.

Milan produžuje ugovor sa prvim golmanom

Rossoneri su u potrazi za lijevim bekom i Gazidis smatra kako bi 'šupljinu' na toj poziciji na najbolji način popunio upravo Kolašinac, a za njegovo dovođenje italijanski sastav je spreman izdvojiti svotu od 20 miliona funti, koja bi, vjeruje se, mogla zadovoljiti Topnike.

Gazidis nikada nije skrivao simpatije prema Kolašincu. Kada je Kolašinac stigao na Emirates ponosno je izjavljivao da je u Arsenal došao jedan od najboljih igrača Bundeslige, a kako se transfer ispostavio kao pun pogodak, sada želi isto ponoviti i u Milanu.

Ove sezone Kolašinac je u Premier ligi odigrao ukupno 17 utakmica, provevši pritom na terenu skoro 1500 minuta, a na svom kontu ima i sedam asistencija. Sjajne igre koje pruža u zadnje vrijeme svakako raduju i selektora Prosinečkog pred nadolazeće kvalifikacijske utakmice protiv Armenije i Grčke.

Kroz dosadašnju karijeru Kolašinac je pored Arsenala igrao samo za Schalke.

(Sportsport.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji