Savićević: Higuain ili Icardi? Higuain!

Dejan Savićević je i dalje u žiži italijanskih medija, utisak koji je Genije ostavio tokom igranja u Milanu ne blijedi. Posebno kada je Savićević u Milanu, kao što je bio slučaj u utorak, na skupu pod nazivom „Poslovati sa Crnom Gorom“, na kojem je prisustvovalo preko 250 najznačajnih predstavnika italijanske privrede i javnog života, koju je organizovala Hipotekarna banka, a čiji je počasni gost bio predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Savićević je dao intervju za Gazzettu dello Sport, naravno, glavna tema je predstojeći milanski gradski derbi.

„Vidjećemo šta će se dogoditi, ali sviđa mi se ovaj Milan. Igra dobar fudbal, podiže formu. Higuain je počeo da postiže golove i „vuče“ ekipu. Suso dijeli asistencije, njih dvojica imaju dobru saradnju. Posljednji mečevi su me ubijedili, Milan meč sa Interom dočekuje u odličnoj formi, igra bolje od gradskog rivala“.

Zaključak bi mogao da bude da je Milan favorit...

„Derbi je nepredvidiv, kao i uvijek, sve je moguće. Inter me iznenadio. Spalletti je odličan trener, ali je počeo sa krizom igre i rezultata. Ali se onda oporavio, protiv Spala su bili cinični, imali su sreće kod penala, i sa dva šuta su pobijedili“.

Sa dva šuta Icardija. Na pitanje da li je Icardi bolji od Higuaina, Savićević kaže:

„To su dva različita tipa napadača. Meni se više sviđa Pipita (Higuain), jer daje golove, ali i učestvuje u igri, asistira saigračima i daje veći kvalitet čitavom timu. Icardi je sjajan golgeter, ali je ekipa ta koja treba da radi za njega“.

Savićević smatra da i u ovom Milanu ima dovoljno kreativnosti.

„Kada imaš igrača poput Susa, lopta se „kreće“ odlično.

U Italiji ima onih koji porede ljevicu Španca sa Dejovom ljevicom...

“Svi ljevaci liče jedan na drugog. Sigurno je da je Suso kompletan igrač, ima sve da postane veliki fudbaler”.

Desetku u Milanu danas nosi Hakan Calhanoglu, nekadašnji broj Savićevića u dresu “Rossonera”. Turčinu za sada ne ide sve najbolje…

“Za mene broj nije bio važan. Kada počne utakmica, nisam o tome razmišljao. Pritisak zbog broja može da oteža situaciju, ali iz daljine ne mogu da objasnim zbog čega Calhanoglu nema svoj trenutak. Ima kvalitet, napredovaće. U ovom trenutku Milan “probija” po desnoj strani, ima Susa, ali i Kessiea. To su igrači, sa Higuainom, donose prevagu. I Bonaventura”.

Savićević za trenera Gattusa kaže da radi dobro.

“Ali, za trenera su važni samo rezultati”.

Napadački fudbal uvijek ima simpatizere, ali Milan je primio gol na 13 uzastopnih utakmica. Milanu u kojem je igrao Savićević bilo je jako teško dati gol…

“Bio je to drugačiji fudbal u odnosu na današnji. A i mi smo tada imali drugačiju odbranu, možda i najjaču u istoriji fudbala. Tassotti, Panucci, Baresi, Costacurta i Maldini su bili fenomenalni. I nije mnogo uticalo to što su ispred njih igrali Rijkaard, Ancelotti, Boban i Albertini…”

Leonardo i Maldini su opet u Milanu.

“Drago mi je zbog toga. Iako nije imao puno vremena, Leonardo je doveo velikog igrača poput Higuaina, sada se nadam da će u Brazilu otkriti nove asove kao što su bili Kaka, Thiago Silva i Pato, kao što je uradio u svom prvom mandatu u Milanu. Pogodio je pojačanja za male pare“.

Juventus je doveo Ronalda. Savićević nema dilemu.

“Juventus će biti šampion, ali bi bio šampion i bez Ronalda. Sada kada je proradio i počeo da daje golove, sve će biti lakše za Juventus”.

Nekadašnji Dejov predsjednik u Milanu, legendarni Silvio Berlusconi je kupio novi klub, trećeligaša Monzu.

“To mi je jako interesantno, posebno tbog ideja koje Berlusconi u vezi igrača – bez tetovaža, sa urednim frizurama…”, uz osmjeh je zaključio Savićević, u čije igračko vrijeme nije bilo tetovaža, niti društvenih mreža, već su se pažnja i aplauz mogli zaraditi jedino genijalnim potezima na terenu, a Milan je bio srećan što je imao Genija u timu…

(Vijesti.me)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji