Spektakl na Meazzi pripao Interu!

Večeras je na Giuseppe Meazzi odigran veliki derbi Intera i Milana, koji je bio pravi fudbalski spektakl. Heroj utakmice bio je Mauro Icardi, koji je hat-trickom donio pobjedu Interu rezultatom 3:2 i tako potvrdio da je napadač svjetske klase.

Inter je bolje ušao u utakmicu i imao je prvu priliku u 13. minuti, kada je Candreva pogodio prečku. Zaprijetio je deset minuta kasnije i Miranda, ali je šutirao pored gola.

Ipak, u 28. minuti formalni domaćin ovog susreta dolazi do zasluženog vodstva. Icardi je iskoristio fantastičnu asistenciju Candreve i zabio za 1:0 i erupciju oduševljenja među navijačima Intera na krcatim tribinama.

Do kraja poluvremena, Milan je preko Borinija imao veliku šansu za poravnanje, ali se na odmor otišlo pri rezultatu 1:0.

Milan je u drugom poluvremenu zaigrao kao preporođen i promašio je nekoliko odličnih prilika za izjednačenje, sve do 56. minute kada je Suso lijepim udarcem konačno donio Rossonerima poravnanje. Milan je nastavio da napada, Handanović je spašavao Inter a onda je kao grom iz vedra neba stigao pogodak na drugoj strani.

Perišić je ubacio, a Icardi fantastično odreagovao i postigao gol za vodstvo Intera od 2:1. U 81. minuti, Milan je ponovo izjednačio i to preko Bonaventure, da bi u 89. minuti dosuđen jedanaesterac za Inter. Rodriguez je napravio glupost i dao Icardiju idealnu priliku da dođe do hat-tricka.

Argentinac to, naravno, nije propustio iskoristiti i savladao je Donnarummu za pobjedu Intera od 3:2. Icardi je do večerašnje utakmice postigao samo jedan gol Milanu, a večeras je to uradio čak tri puta i na kraju bez konkurencije nosi epitet igrača utakmice.

Inter sada zauzima drugo mjesto na tabeli sa 22 boda, dva manje od Napolija, dok je Milan i ove sezone nastavio sa skromnim partijama uprkos remontu na ljeto. Rossoneri su deseti sa svega 12 bodova.

U narednom kolu Milan dočekuje Genou dok Inter gostuje Napoliju.

(Sportsport.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji