Milan sa sedam golova u dva meča overio četvrtfinale

Igra mačke i miša – ukratko opisan revanš između Slavie i Milana. Češki tim imao je izuzetno težak zadatak posle prvog susreta dva tima (2:4) u Italiji, i nije uspeo da prikaže iznenađenje u revanšu (1:3). Na kraju Milan je ukupnim rezultatom 7:3 overio plasman u četvrtfinale LE.


Praktično, sve nade Slavie u potencijalni preokret potonule su u 20. minutu kada je isključen Tomas Hols. Bilo je jasno da je pred timom iz Praga nemoguć zadatak pred svojim navijačima.


Kristijan Pulišić je 14 minuta kasnije načeo domaći tim. Amerikanac se tako upisao u strelce na tri uzastopne utakmice – po prvi put u karijeri.


Samo dva minuta kasnije, Ruben Loftus Cheek ponovo je naterao golmana Slavie da vadi loptu iz mreže.


Slaviji se smeđila prava katastrofa kada je se i Rafael Leao pridružio saigračima i u nadoknadi prvog dela igre povision na velikih 3:0 perfektnim udarcem sa oko 18 metara.


Stefano Pioli se očekivano odlučio da menja na poluvremenu pa su u igru u nastavku ušli Thiaw i Kalulu, nešto kasnije i Chukwueze.


Ritam meča je očekivano pao u iščekivanju poslednjeg sudijskog zvižduka, Milan se nije naročito ni trudio da dođe do novog pogotka u nastavku.


Slavia je u 85. minutu stigla do utešnog pogotka preko 20-godišnjeg Mateja Juraseka.


Loše vesti u velikom trijumfu za Milan je povreda prvog golmana Mikea Maignana, koga je već u 21. minutu zamenio Marco Sportiello.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji