Ibrahimović se vratio u Milan! Šveđanin dobija funkciju u klubu

Ibra se vraća na "San Siro", doduše ne kao trener, kao što je italijanska štampa najavljivala, već kao "desna ruka" prvog čoveka kluba Gerrya Cardinalea.


„Izvršni saradnik“ i „senior savetnik vlasnika“ su otprilike „titule“ koje će Ibra poneti na „San Siru“, na koji se vratio šest meseci od završetka karijere i oproštaja od crveno-crnog dresa, koji je nosio 163 puta i osvojio dva „scudetta“.


Američki biznismen italijanskog porekla Cardinale tako je okončao spekulacije da će se Ibrahimović, zapravo, vratiti među „rossonere“ kao naslednik uzdrmanog Stefana Piolija na klupi.


Njega u investicionom fondu RedBird, čiji je Cardinale vlasnik, vide kao čoveka koji će dati sportski karakter poslovnim odlukama u budućnosti i biti nešto poput kreatora budućeg identitea Milana u sportsko-takmičarskom smislu. Oni žele njegov nepokolebljivi pobednički duh da pretvore u poslovnu politiku kluba koji se, prema pisanju italijanskih medija, nalazi u tranziciji ka budućim vlasnicima, jer…


U međuvremenu, Ibrahimovićeva (42) uloga je da dodatno ojača poziciju kluba na međunarodnoj sceni, samim tim i uveća njegovu vrednost na tržištu.


„Kao ‘izvršni saradnik’ kompanije RedBird, Ibra će raditi sa timom koji se bavi globalnim investicijama i pomoći da se unapredi sportski portfolio cele organizacije“, objašenjena je njegova uloga u kompaniji, a onda i u samom klubu.


„U Milanu biće zaposlen kao ‘senior savetnik vlasnika’. Zadatak će mu biti da komunicira kao spona između vlasništva i operativnog menadžmenta kluba, imaće aktivnu ulogu u sportskim i poslovnim aktivnostima kluba i naročito na ponovnoj izgradnji šampionskom mentaliteta Milana“, navodi se u saopštenju RedBird fonda, koji podseća da je pred klubom i kapitalna investicija zvana novi stadion.


0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji