Milan savladao Fiorentinu golom Hernandeza sa bele tačke, debitovao 15-godišnjak

Fudbaleri Milana savladali su Fiorentinu sa 1:0 u meču 13. kola italijanske Serije A odigranom na "San Siru".


Ova utakmica ostaće upamćena po debiju Francesca Camarde za "rossonere". Naime, radi se o momku rođenom 10. marta 2008. godine, koji je večeras postao najmlađi fudbaler ikada u Seriji A.


Zbog ogromnih problema sa pvoredama i odsustva Oliviera Girouda i Rafaela Leaa mesto u špicu napada tima Stefana Piolija zauzeo je srpski napadač Luka Jović koji je u 75. minutu imao zicer da postigne svoj prvi pogodak za velikana, ali je golman Fiorentine Teracciano zaustavio udarac Jovića.


Ipak, Milan je došao do trijumfa i togolom Thea Hernandeza iz penala u poslednjim trenucima prvog poluvremena. Upravo je Francuz i iznudio najstrožu kaznu nakon što je umakao defanzivcu gostiju Fabianu Parisiju, a ovome nije preostalo ništa drugo osim da ga sruši u svom šesnaestercu.


Imala je Fiorentina ogromnu priliku u šestom minutu sudijske nadoknade. Mandragora je šutirao sa dva-tri metra, a Maignan u stilu hobotnice odbranio njegov udarac i ostavio bodove u Milanu.


Milan je nakon ove pobede izbio na treće mesto na tabeli sa 26 osvojenih bodova, dok je Fiorentina ostala na 20 i trenutno je šesta.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji