BOMBA: Luka Jović u Milanu!

Rossoneri se posle neuspelih pregovora sa Mehdijem Taremijem okrenuli srpskom napadaču.


Znalo se da je u Fiorentini precrtan posle dolazaka Enzole i Beltrana, bilo je pitanje samo gde će otići? I poslednjeg dana prelaznog roka Luka Jović je pronašao novu sredinu – igraće za Milan ove sezone!


Višemesečnu potragu za napadačem Rossoneri su završili u Firenci. Kako javljaju italijanski mediji, a potvrđeno je i Mozzart Sportu, Fiorentina i Milan postigli su dogovor o prelasku srpskog napadača na San Siro.


Jović u Grad mode stiže na "suvu" jednogodišnju pozajmicu, bez prava otkupa, a Milan je na sebe preuzeo isplatu polovine Jovićeve plate u iznosu od 2.500.000 evra, jer podsetimo, drugu polovinu i dalje plaća madridski Real. Već je stigao na potpis ugovora u sedište sedmostrukog prvaka Evrope.


Jović je još pre nekoliko dana bio ponuđen Milanu, ali su se čelnici milanskog kluba fokusirali na angažovanje Mehdija Taremija. Rossonerima je novi špic bio neophodan, Zlatan Ibrahimović se penzionisao po završetku prošle sezone, mladi Lorenzo Colombo je otišao na pozajmicu u Moncu, pred povratkom u Premijer ligu je Divock Origi, dok je novajlija Noa Okafor više viđen kao podrška Rafaelu Leau nego Olivieru Giroudu. A Francuz u 37. godini teško da bi izneo sam čitavu sezonu na četiri fronta.


Stoga je Milan insistirao na Taremijevom dolasku, činilo se čak u jednom trenutku da je posao dogovoren, Porto i Milan su se usaglasili oko obeštećenja, ali je zbog uplitanja agenata, koji zapravo nisu predstavnici iranskog napadača, transfer propao kasno sinoć. Rossoneri su se potom bacili u paničnu potragu za novim centarforom, a među brojnim metama Rafa Mir i Patson Daka su se istakli kao najozbiljniji kandidati. Međutim, Sevilla nije imala dovoljno vremena da pronađe zamenu, dok Milan nije imao dovoljno vremena da završi dolazak fudbalera Lestera.


U poslednjim satima prelaznog roka, Milan nije imao kud osim da se okrene Faliju Ramadaniju i prihvati ono što mu je poznati agent ponudio još pre nekoliko nedelja. Ovoga leta je Ramadani u Milan već doveo Lucu Romera, pa je saradnja nastavljena i poslednjeg dana prelaznog roka. Jović je dobio poziv i odmah se uputio ka Milan na potpis ugovora.


Dobio je i Jović nekoliko ponuda u međuvremenu, od Verdera i Cagliarija, dovodio se u vezu i sa Olimpiakosom i Galatasarayem, ali je ipak odlučio da sačeka bolju priliku. I dočekao ju je. Sedmostruki prvak Evrope!

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji