Milan pretrpio težak poraz u Udinama

Milan je večeras doživio težak poraz kada je u pitanju borba za Ligu prvaka naredne sezone, a ispisana je i historija na stadionu u Udinama - ispisao ju je Zlatan Ibrahimović.


U okiru 27. kola italijanske Serije A Udinese je večeras s 3:1 slavio protiv Milana, a Zlatan Ibrahimović postao je najstariji strijelac u historiji Serije A.


Već u devetoj minuti domaći tim je stigao do prednosti. Samardžić je asistirao za Pereyru koji pogađa za 1:0. 


Na novi gol čekali smo sve do sudijske nadoknade prvog poluvremena. Dosuđen je penal za Milan, a odgovornost je preuzeo Zlatan Ibrahimović.


Švedski napadač bh. porijekla je prvo promašio penal koji je potom ponovljen, da bi iz drugog pokušaja 41-godišnjak bio uspješan za 1:1.


Ovim golom Ibrahimović se upisao u historiju Serije A jer je postao najstariji strijelac ovog takmičenja s 41 godinom i 166 dana.


Ipak, slavlje gostiju nije dugo trajalo. Samo dvije minute kasnije Success asistira za Beta koji pogađa za 2:1 što je bio rezultat prvog dijela igre.


Stefano Pioli u 64. minuti umjesto Bennacera i Saelemaekersa šalje Krunića i Rebića, no to mu nije puno pomoglo, jer je u 70. Udinese stigao i do trećeg gola preko Ehizibuea.


Nakon ove utakmice Milan je četvrti s 48 bodova, bodom više i utakmicom više od Rome koja će ih preskočiti u slučaju pobjede u rimskom derbiju, te je Milan sebi zakomplikovao bitku za Ligu prvaka.


Udinesea što se tiče, oni su se izjendačili s Juventusom s 38 bodova na sedmom mjestu, s tim da Stara dama tek treba da odigra svoju utakmicu sutra protiv Intera.


Nakon reprezentativne pauze u narednom kolu Milan će u goste kod Napolija, dok će Udinese gostovati kod Bologne.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji