Procurelo: "Arapski Milan" će delovati zastrašujuće, budžet za pojačanja nestvaran!

Milan je pred prodajom, to više niko ne spori, jer je jasno da će ponuda od milijardu evra biti teško odbijena.


"Elliott" odnosno porodica Singer su uspeli da ožive klub, smanje troškove, regulišu finansije i uz sve to dovedu klub u situaciju da se bori za titulu.


Sada su u poziciji da sve naplate, podsetimo da su klub "zaplenili" od sumnjivog kineskog biznismena Lija koji nije uspeo da vrati kredit od 350 miliona evra.


Fond "Investcorp" iz Bahreina neće izvršiti ništa do kraja sezone. Tačnije od njih je traženo da čitav prosec, takozvani "closing" krene tek kada šampionat bude završen.


Razlog je baš borba za titulu i eventualno finale kupa.


Ipak, neke stvari su poznate. Arapi žele svim silama da zadrže Maldinija i Massaru, direktore sportskog sektora. Za legendu Milana sasvim je jasno, sa ograničenim sredstvima je napravio tim koji se bori za titulu i sigurno da će dobiti ponudu da ostane.


Što se tiče Piolija, situacija je drugačija. Mediji pišu da se upravo zbog njegove sudbine investitori neće oglašavati jer nameravaju da dovedu neko poznatije trenersko ime. Pitanje je ko bi mogao to da bude, odmah su krenule spekulacije o Pocketinu ili čak povratku Ancelottija, ali za sada je to sve u sferi nagađanja. 


Novac nije problem, iza fonda stoji država Bahrein, "Gazzetta" već sada piše da će bez problema uložiti oko 300 miliona u pojačanja narednog leta. Klub traži napadača, Skamaka je bio meta, sada se pominje sjajni Aler iz Ajaxa, zatim Zaniolo za koga novim vlasnicima neće biti problem da plate 60 miliona evra. Milan bi se uključio u trku za Chauamenija sa Realom, kako bi nadoknadio odlazak Kessiea, a biće realizovan transfer štopera Svena Botmana iz Lillea. Videćemo šta će biti sa Origiem, jer apetiti će biti veći, a i na tržištu slobodnih agenata Milan sa novim vlasnicima može da ponudi veće plate, Dybala bi radije u Milan nego u Inter, zbog navijača Juventusa, pominje se Di Maria, ali videćemo kakav će biti plan novih vlasnika.


Legendarni Arrigo Sacchi kaže da se nada da će Arapi imati i ideje, a ne samo novac, iako priznaje da je sa novcem lakše, a sigurno je da će odmah početi izgradnja stadiona, makar u predgrađu Sesto, što se baš i ne sviđa navijačima, međutim, novi vlasnici žele da radovi počnu što pre, teško je naći zemljište.


Sve u svemu, ako se najave obistine, Milan je spreman da se na velika vrata umeša u borbu za evropski vrh... 

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji