Rossoneri ubedljivi protiv Empolija

Fudbaleri Milana pobedili su Empoli 4:2 u 19. kolu Serije A, dok je Spezia u Napulju šokirala Napoli minimalnim trijumfom.


Rossoneri posle samo boda osvojenog u pterhodna dva kola izgubili korak sa vodećim Interom, ali ubedljivim trijumfom u Empoliju zadržali su četiri boda minusa u odnosu na gradskog rivala. Empoli je deseti sa 27 bodova.


Gosti sa „San Sira“ došli su u prednost u 12. minutu golom Francka Kessiea, ali je Nedim Bajrami je samo šest minuta kasnije izjednačio.


Milanezi su, ipak, na odmor otišli sa prednošću i to zahvaljujući drugom pogotku Kessiea u 42. minutu. To mu je bio 13. gol u prvenstvu Italije u 2021, a poslednji veznjak Milana koji je upisao toliko pogodaka u kalendarskoj godini bio je Kaka, koji je 2008. imao 15.


Tridesetogodišnji Alessandro Florenzi je u 63. minutu postigao prvi gol u sezoni, a Theo Hernandes je ubrzo i četvrti put matirao Vikarija.


Konačan rezultat postavio je Andrea Pinamonti u 84. minutu.


Milan 6. januara očekuje duel sa Romom na „San Siru“, a Empoli, koji je u minulih pet mečeva u prvenstvu imao četiri pobede, gostuje Laziu.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji