Milan i Porto remizirali na San Siru

 Nogometaši Milana i Porta remizirali su u četvrtom kolu grupne faze Lige prvaka, a meč na San Siru završen je rezultatom 1:1.


Trener Rossonera Stefano Pioli malo je kombinovao sastav, pa su tako gosti zaigrali mnogo bolje od starta. Već u šestoj minuti Lisandro Diaz dobija sjajnu loptu i pogađa ispod nemoćnog Cipriana Tatarusanua.


Nastavili su gosti igrati sjajno. Srbijanski nogometaš Marko Grujić imao je dvije dobre prilike, ali mu je Tatarusanu u oba navrata odbranio udarce.


Do kraja prvog dijela Olivier Giroud je imao najbolju priliku za Rossonere. U 34. minuti se namjestio na lijevu nogu i uputio sjajan udarac s distance, ali je golman fantastično intervenisao. Na odmor se otišlo rezultatom 1:1.


U drugom dijelu Milan je igrao mnogo bolje, ali su gosti nakon jedne kontre mogli do gola pošto je Otavio pogodio prečku glavom u 56. minuti.


Samo pet minuta kasnije stiglo je poravnanje. Nakon slobodnog udarca lopta je došla do Pierrea Kalulua, a njegov šut u svoju mrežu je proveo Chancel Mbemba.


U nastavku susreta nije bilo mnogo prilika. Zlatan Ibrahimović je u 82. minuti postigao gol, ali je on poništen zbog ofsajda.


Bosanskohercegovački reprezentativac Rade Krunić je ušao u igru u 68. minuti umjesto Brahima Diaza, no nije imao vremena i prilika da pokaže nešto više danas.


Meč je završen rezultatom 1:1 tako da je Porto došao do petog boda ove sezone. Milan, koji igra sjajno u Seriji A ove sezone, u Ligi prvaka je tek došao do prvog boda.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji