Boban: Srećom Maldini je ostao da čuva kulturu Milana

Legendarni igrač Milana i reprezentacije Hrvatske Zvonimir Boban ističe da je za njegov bivši klub velika stvar da je Paolo Maldini ostao u klubu, kada je on već morao da ode.


Pre tri godine Boban i Maldini su došli na direktorska mesta u Milanu na poziv novih vlasnika iz Eliota. Međutim, tokom pretprošle sezone, u vreme početka pandemije koronavirusa došli su u sukob sa Ivanom Gazidisom zbog namere menadžmenta da u klub dovede Ralfa Ragnika i poveri mu praktično čitav sportski sektor. Na kraju Boban je otvoreno istupanje platio odlaskom, iako na kraju Ragnik nije došao. Ali je Maldini ostao, što njegov nekadašnji saigrač vidi kao sjajnu stvar za klub.


– Razgovarali smo u to vreme i konstatovali smo da neko treba da ostane i odbrani tim, zastavu i kulturu Milana. Srećom Paolo je ostao. Mnogo je napredovao i sada je menadžer visokog nivoa. Imati njega, Baresija ili Massara u klubu to znači da imate srce pravog Milana – rekao je Boban


Od kada je odlučeno da Paolo Maldini ostane i da se ne ide u aranžman sa Ragnikom Milan je prošle sezone zauzeo drugo mesto u Seriji A što je najbolji plasman kluba u poslednjih devet godina i izborio prvi plasman u Ligu šampiona posle sedam godina.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji