Konačno ozvaničen: Bakayoko se vratio u Milan

U smiraj prelaznog roka Milan je uradio veliki posao. Uspeo je da dogovori dolazak Tiemoua Bakayoka na jednogodišnju pozajmicu iz Chelsea.


Možda je upravo višegodišnji odnos Milana i Bakayoka prava slika u kakvom se stanju nalazi nekada veliki i trofejan klub. Pre dva leta Milan je bio ekstra zadovoljan periodom koji je Francuz ugovorom vezan za Chelsea proveo na pozajmici na San Siru. Međutim, ni tog ni narednog leta sedmostruki šampion Evrope nije mogao da ga vrati. Niti je imao dovoljno novca da plati dogovorenu opcionu sumu za transfer, niti je mogao da pobedi Monaco i Napoli u nastojanjima da mu obezbedi dovoljnu platu da Chelsea pristane da ga ponovo pošalje u grad mode.


Konačno Milanu su se poklopile kockice i posle dve godine ponovo je uspeo da pozajmi Francuza sa Stamford Bridgea. I čitava peripetija je oko čoveka koji, osim u Milanu, nigde drugde sa prethodne četiri godine nije pokazao neke veličanstvene partije. Nije to obavezno mera kvaliteta, ali to govori o tome da vezista i nije neko za koga se lome koplja, pa opet i takav igrač nije lako dostižan za Milan.


Ipak, sada je doveden i to na dvogodišnju pozajmicu uz obavezan otkup ako se ispune svi uslovi. Svakako da je i sada potreban, pošto je zbog povrede Kessiea Milan oslabljen u samoj sredini, a i sledećeg leta ističe ugovor Kessieu, pa bi bilo dobro da eventualnu prazninu popuni upravo Bakayoko.

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji