Juventus naneo prvi poraz Milanu u sezoni

Period iz bajke završen je za rosonere. Posle 15 ligaških mečeva ove i ukupno 27 vezanih računajući i prošlu sezonu, Milan je konačno pretrpeo poraz. I to može se reći u najnezgodnijem mogućem trenutku. Pobedu na San Siru odneo je Juventus koji se sada u potpunosti vratio u igru za osvajanje 10. uzastopne titule šampiona.


Iako su obe ekipe ušle u derbi oslabljene, Milan bez ranije povređenih Ibrahimovića, Benacera, Saelmaekersa, kao i sveže zaraženih Rebića i Krunića od koronavirusa i suspendovanog Tonalija, a Juventus bez takođe zaraženih od koronavirusa Aleksa Sandra i Kuadrada, kao i povređenog Alvara Morate, krenuli su prilično otvoreno. Prvu veću šansu na meču imao je Samu Castillejo, ali je odlično intervenisao Šćesni. Ipak, u 15. minutu na drugoj strani Federico Chiesa pogađa stativu, ali je tim potezom najavio sjajnu utakmicu, najbolju od kada je došao u Torino.


Već tri minuta kasnije odlična akcija Paula Dybale, koji je petom bacio u prazan prostor Chiesu, a on je rutinski savladao Donnarummu za 1:0. U tom periodu Juventus je dominirao, ali Milan je uspeo da se odbrani. Rossoneri su iskoristili kratak predah u inicijativi Stare dame i posle jedne odlično izvedene kontre Davide Calabria je u 40. minutu sjajnim udarcem sa distance doneo izjednačenje. Rezultatom 1:1 otišlo se na poluvreme.


Nešto oprezniji ulazak u drugo poluvreme obe ekipe. Ipak, Milan je pripretio prvi, imao sjajnu akciju koja nije dobro završena pošto Castillejo nije dobro ispratio nameru Leaoa da ga uposli praktično na penalu. Juventus je munjevito odreagovao, u tom protivudaru ponovo je yibala uposlio Chiesu, koji je sjajnim udarcem iskosa sa desne strane sa nekih 18 metara pogodio malu mrežicu i ponovo doveo Juventus u vođstvo u 62. minutu.


Pirlo je odmah reagovao, umesto Dyibale i Chiese, koji su kreirali oba gola, uveo je Kuluševskog i Mekenija. Upravo su njih dvojica zadali konačan udarac Milanu. Prvi je sjajno prodro i ostavio loptu na peterac, a Mekeni je imao lakši deo posla i povisio na 3:1, što je bio i konačan rezultat.


Ovom pobedom Juventus se probio na četvrtu poziciju sa 30 bodova, sedam manje od lidera Milana, ali uz utakmicu manje.


Milan narednu utakmicu igra protiv  Torina za dva dana.


(N1info.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji