Ibrahimović makazicama srušio Udinese

 Makazicama Zlatana Ibrahimovića Milan je u gostima savladao Udinese 2:1 i učvrstio se na prvom mestu u Seriji „A“. Šveđaninu je ovo sedmi gol u dosadašnjem toku šampionata i predvodi najbolje strelce u Italiji.


Milan je do prednosti stigao u 18. minutu. Pogodio je Franck Kessie, reprezentativac Obale Slonovače posle asistencije Ibrahimovića. Do kraja poluvremena viđena je ravnopravna igra, bez izrazitih šansi za gol.


Već na startu drugog dela Udineze je stigao do izjednačenja. Dosuđen je penal za tim sa Friulija, koji je u gol pretvorio reprezentativac Argentine De Paul. Od tog trenutka Milan je preuzeo inicijativu, ali nisu uspevali „Rossoneri“ da dođu do izrazite šanse sa gol.


A onda je na scenu stupio sjajni Ibrahimović. Centirao je sa leve strane Rebić, smušeno je reagovala odbrana Udinesea. Šveđanin je to iskoristio i još jednim spektakularnim golom u karijeri rešio pitanje pobednika.


Milan ima 16 bodova iz šest mečeva i ima četiri boda viška u odnosu na prvog pratioca Atalantu. Udinese je na 18. mestu sa samo jednim trijumfom i pet poraza.


(Sportklub.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji