Milan spektakularan kao nekad, Juventus nokautiran na San Siru: Za 19 minuta od 0:2 do 4:2! (VIDEO)

Milan je večeras odigrao utakmicu kakvu nije godinama i u spektakularnom stilu nokautirao Juventus na San Siru!

Juventus je danas iz Lećea dobio dobre vesti da je Lazio ispao iz šampionske trke i mogao je večerašnjom pobedom da napravi ogromnih 10 bodova prednosti osam kola pre kraja. Ipak, na proslavu titule će morati da sačeka malo više…

Bez suspendovanih De Lihta i Dybale, te nedovoljno oporavljenih Chellinija i Alexa Sandra, Juventusov trener Maurizio Sarri je morao da kalkuliše u sastavu tima, ali se ipak odlučio za ofanzivnu formaciju sa trilingom Bernardescchi – Higuain – Ronaldo. Domaći trener Pioli je počeo meč sa Ibrahimovićem i Rebićem, šansu je dobio i Paqueta pre Calhanoglua i izgleda da je to kombinacija kakva je falila Milanu.

Uprkos objektivno slabijem kvalitetu i nedostatku takmičarskog motiva, domaći fudbaleri su maksimalno motivisani i gladni uspeha ušli u derbi. Zlatan Ibrahimović je pretio Sczsensnom dok je na drugoj strani najopasniji bio Ronaldo. Ipak, na poluvreme se otišlo bez golova.

A onda spektakularno drugo poluvreme!

Tek što je počelo JUventus je poveo golom Rabiota, pa je Ronaldo iskoristio kiks odbrane Milana i duplirao vođstvo.



Delovalo je da je Juve u svom stilu kaznio greške protivnika i zatvorio utakmicu. Retko kada Bianconeri prokockaju i minimalno vođstvo, a kamoli 2:0. Međutim, Milan je poslednjih pola sata odirgao kao u transu i rasturio šampiona Italije.

Ibrahimovićiz penala u 62. minutu za 1:2, Kessie u 66. minutu posle miniajture u kaznenom prostoru Stare dame za 2:2, a onda i Leao posle solo akcije i pomoći Ruganija za 3:2 u 67. minutu!





Juventus je bio u nokdaunu, a konačan nokaut je stigao u 80. minutu posle greške odbrane gostiju i sjajne asistencije Bonaventure za odličnog Rebića.



Imao je Milan čak šanse i za petardu, ali ih nije iskoristio. Ipak, promašaji na kraju nisu koštali Rossonere koji su zabeležili četvrtu pobedu na pet mečeva otkako je sezona nastavljena. Da su ovako igrali u prvom delu sezone, mogli bi sada da se nadaju makar borbi za plasman u Ligu šampiona. Ali, previše toga su propustili jesenas...

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji