Italijani otkrili sastave Milana i Juventusa za večerašnji okršaj

Ljubitelji italijanskog fudbala večeras mogu pratiti veliki derbi između Milana i Juventusa koji se igra u okviru 31. kola Serije A.

Oba kluba su u odličnoj formi od nastavka sezone i sigurno je da nas očekuje spektakl na San Siru iako će se meč odigrati pred praznim tribinama. Milanu je pobjeda potrebna u borbi za Evropu, dok Juventus možda ulazi opuštenije u meč jer ima sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Lazio.

Rossoneri su u nastavku sezone kao preporođeni, te plasman u Evropu više nije nedostižan kao što je to bilo nakon prvog dijela sezone. Ono što posebno raduje navijače Milana jeste što će Stefano Pioli na raspolaganju imati najjači tim.

S druge strane i Maurizio Sarri je na slatkim mukama jer su skoro svi igrači spremni za derbi. Očekuje se da od prve minute zaigra i bh. reprezentativac Miralem Pjanić koji igra posljednje mečeve za Juve prije odlaska u Barcelonu.

Meč ovih timova igra se na San Siru od 21:45 sati, a italijanski mediji već su objavili vjerovatne sastave. Rossonere će predvoditi Zlatan Ibrahimović, dok će glavna uzdanica Stare dame ponovo biti Cristiano Ronaldo.

Vjerovatni sastav Milana:

Donnarumma, Conti, Kjaer, Romagnoli, Theo Hernandez, Kessie, Bennacer, Saelemaekers, Bonaventura, Calhanoglu, Ibrahimović.

Vjerovatni sastav Juventusa:

Szczesny, Cuadrado, Rugani, Bonucci, Danilo, Bentancur, Pjanić, Matuidi, Bernardeschi, Higuain, Cristiano Ronaldo.

(Sportsport.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji