Italijani hoće navijače na stadionima pre kraja sezone: Klubovi spremili i specijalan protokol

Navijača u Italiji na stadionima nije bilo od marta i početka opasnog širenja pandemije korona virusa u Evropi i na "čizmi".

Mada je na prelasku između proleća i leta bilo neizvesno da li će ih i kada biti ove godine, u ponedeljak je održan sastanak čelnika klubova Serije A na kom je jedna od stavki bila povratak navijača - još ove sezone.

Pitanje je koliko je to izvodljivo jer je Italija među zemljama koje su početkom pandemije najviše propatile i imale najviše žrtava.

Deo sastanka odnosio se i na spor sa nosiocima TV prava za prenos utakmica italijanskog šampionata, jer deo novca još nije uplaćen.

- Klubovi uz sve poštovanje interesa navijača, sponzora i akcionara, odlučili su da ne suspenduju sprovođenje dogovora o licencama i TV pravima, uprkos tome što Sky nije isplatio poslednju ratu duga - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se konkurs za TV prava za period od 2021. do 2024. godine nastavlja narednih nedelja.

- Takođe, moraju i da se puste navijači, bar deo njih, na stadione i pre kraja ove sezone. Delimično treba otvoriti stadione za navijače, u punoj saglasnosti i uz poštovanje bezbednosnih protokola - kažu klubovi.

Detaljniji plan po kom planiraju da sve sproedu u delu, biće poznat do kraja dana.

- Precizan protokol se privodi kraju i biće poslat Fudbalskom savezu Italije i predsedniku Gabrieleu Gravini, da bi mogao da se koristi kao argument u pregovorima sa Vladom. Zajednica klubova se nada da će oni imati mogućnost da u ograničenim kapacitetima otvore svoje stadione u poslednjih nekoliko kola ove sezone - pišu predstavnici klubova.

(Telegraf.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji