Zašto je Musacchio odbio da uđe u igru?

Sinoć je na San Siru odigran duel 24. kola Serije A između Milana i Torina.

Rossoneri su slavili rezultatom 1:0 zahvaljujući novom golu Ante Rebića, međutim u Italiji se nakon utakmice ne piše samo o trijumfu Milana.

Pred sami kraj prvog poluvremena viđena je pomalo misteriozna situacija sa Mateom Musacchiom u glavnoj ulozi. Naime, Simon Kjaer je zatražio izmjenu zbog povrede, a trener Milana Poli je poslao trojicu fudbalera na zagrijavanje - uključujući i Musacchija.

VIDEO: Milan 1 - 0 Torino

Inače, Mateo Musacchi je upravo zbog dolaska Simona Kjaera ostao bez dijela minutaže u Milanu.

Musacchio na kraju nije zamijenio Kjaera jer je u igru u 44. minuti utakmice ušao mladi Matteo Gabbia.

Naime, Argentinac je zatražio od Piolia da ga ne ubacuje u igri, navodno zbog problema sa listom. Međutim, struka Milana je prije utakmice očigledno smatrala da Musacchio nema nikakvih većih problema, čim je uključen u ekipu.

Pioli je odlučio ispuniti mu želju, iako je djelovao iznenađenjo i pomalo ljutito. Nakon odmora, Musacchio se nije vratio niti na klupu Milana.

Slučaj je ovo koji podsjeća na onaj u kojem su akteri bili Gattuso (tada trener Milana) i Bakayoko. Ipak, njihov sukob je bio puno većeg intenziteta...

Bilo kako bilo, italijanski mediji će sigurno u narednom periodu dobro istražiti sinoćnu situaciju sa San Sira.(Sportsport.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji