Derbi za istoriju: Šest golova, stative, prečke, Ibra show i veliki preokret Intera!

Milan vodio na poluvremenu, Inter slavio na kraju – 4:2.

Kao nekada, s početka devedesetih, kada je nemački klan u Interu udaro na holandski trio u dresu Milana. Kao nekoliko godina kasnije kada su antologijske duele vodili Dejan Savićević i Bergomi... Ili bolje od toga. O kvalitetu fudbala može da se raspravlja- iako je i on bio na jakom nivou – o ostalom ne može. Definitivno Inter i Milan su odigrali jedan od najboljih derbija u poslednjih 35 godina, utakmicu koju će istorija pamtiti iz mnogo razloga. Videli smo snagu, moć i vanremensku klasu Zlatana Ibrahimovića, ali smo prisustovali epskom preokretu Intera koji ga je ostavio u trci za šampionsku trku. Bio je to atipičan derbi za italijanske standarde, kojim nam je ponudio baš sve. Pet golova, preokret, utakmicu fantastičnog tempa – 4:2

Milan je odigrao najbolje poluvreme u ovoj sezoni, konačno na nivou velikana evropskog fudbala. Poništio je večitog rivala i sve zamisli Antonia Contea. Ratnički duh i majstorstvo Zlatana Ibrahimovića asistenta i strelca upotpunili su savršenu partiju izabranika Stefana Piolija. Milan je dominirao, davao golove, stvarao šanse, i onda se prosto ugasio. Inter, koji se ništa nije pitao 45 minuta, vaskrsnuo je čudestan način. Brozović i Vecino su za 120 sekundi vratili meč na početak, da bi konačnog pobednika ispisao De Vrij. Veliki trijumf Antonia Contea i zbog istorijskog podatka. Drugi put od kada se igra derbi Della Madonnina Inter je vezao četiri trijumfa.

To je snaga, to je moć, to je bandit sa pokretima balerine kako je napisao jedan italijanski kolega, to je vanvremenska klasa! To je Zlatan Ibrahimović. Inter je od 2016. godine skakao po gradskom rivalu koji je nemoćan ležao na zemlji, vezao tri trijumfa u derbiju Della Madonnina, a onda je pojavljivanje legendarnog Šveđanina promenilo sve. Milan je odigrao kao nikkad ove sezon e, konačno na nivou velikana evropskog fudbala, i trijumfom nad Interom.

Od početka milanskog derbija videlo se da je Stefano Pioli taktičkim zavrzlamaama vezao u čvor kompletnu postavu Antonia Contea. Bez Lautara Martineza Inter nije imao dubinu, Škrinjar se slabo snalazio na poziciji desnog štopera, bezt mogućnosti da pasom unapred napravi višak. Kada se tome doda da su Rebić i Theo Hernendez na levom boku uništili Candrevu, jasno je zašto je Milan izgledao kao nikad u ovoj sezoni.

Tačno je da je kompletna ekipa izgledala kao sat, ali sjajnu partiju oblikovao je Zlatan Ibrahimović. Veteran sa snagom momka u punoj snazi raznosiko je kad je i kako je hteo odbranu Intera. Hrvata Rebića je bilo svuda po terenu, stalno je pravio višak. Otuda je bilo pitanje kada će Interova grana za koju se jedva držao pući. Spasila je stativa nominalne domaćine u 10. minutu kada je šutirao Calhanoglu pogodio stativu. Mnogo sreće imao je Inter u tim trenucima. Ostali su učenici Antonia Contea bez poseda lopte, a i šanse osim one Vecinove koju je neutralisao Donnarumma.

Dugo je visio gol u vazduhu... Spašavao se Inter na razne načine, ali u 38. minutu im nije bilo spasa. Posle duge lopte Ibrahimović je naskočio Godina, bacivši ga snagom na zemlju, Padeli je loše reagovao i promašio loptu, tako da je Rebiću ostalo samo da je ćuzšne u mrežu.

Sa kakvim je samopouzdanjem odigrao Milan prvo poluvreme. Dobijali su sa lakoćom duele jedan na jedan, bili brži, motivisaniji i jednostavno snažniji. Inter je imao vrlo pristojan rezultat sve dok Škirnjar nije napravio kardinalnu grešku u zaostavnom vremenu prvog poluvremena. Ostavio je samog Ibrahimovića na drugoj stativi i tu spasa za Padelija nije moglo da bude.

Sve je imao rukama Milan, ali Inter nije želeo da se povuče ukaljanog obraza. Nisu se pošteno sastavili u prvih 45 minuta, ali su fudbaleri Intera izašli na nastavak meča sa nožem u zubima i doprineli da vidimo utakmicu ludačkog tempa. Prvo je Brozović pogodio odličniom udarcem sa 16 metara. Proključao je plavo-crni deo San Sira. Nisu seli navijači Intera na svoja mesta, a morali su ponovoi da se raduje. Odlično je Alexis Sanchez izbegao ofsajd zamku, zatim inteligentno vratio loptu do Vecine.Njegov udarac nisu uspeli da ukrote ni Donnarumma, ni Kjaer nma gol liniji.

Ibrahimović je na nogama iztdržavao duele, ali se videlo da nema snage kao u prvom poluvremenu. Nesigurnost se uvukla u redove Milana. Inter je delovao svežije. I morao da poentira. Kao Škriniar u prvom poluvremenu, loše je odreagovao Romagnoli. Pustio je De Vrija da lako skoči i zatrese mrežu Donnarumme. Za potpuno ludilo.

Nije to bilo sve od milanskog derbija. Prečku je iz slobodnog udarca pogodio Ericsen, do stative je stigao i Ibrahimović. Tačku je na kraju stavio Romel Lukaku, pošto je naskočio Kjaera.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji