Zlatni dečko Donnarumma: Zauvek zahvalan Mihajloviću!

Jedan od najperspektivnijih mladih golmana na svetu, Gianliuigi Donnarumma posvetio je nagradu, “Zlatni dečko” za najboljeg igrača do 21 godine srpskom treneru Siniši Mihajloviću.

“Zauvek ću biti zahvalan Siniši. Imao je hrabrosti da mi pruži priliku da debitujem kada sam imao 16 godina. Oni kažu da sam fenomen, ali ja samo mislim na naporan rad”, rekao je Donnarumma.

Dok je trenirao Milan, Mihajlović rezultatski možda nije ostavio veći trag, ali je davanjem šanse Donnarummi, klubu obezbedio budućnost među stativama. Verovao je mladom golmanu, a on mu je to vratio na najbolji način.

O kakvom se talentu radi, potvrđuje i to što ga je, već u debitantskoj sezoni, fudbalska javnost proglasila naslednikom legendarnog Buffona. Od naredne godine i Evropskog prvenstva to će zvanično i postati kada će biti prvi golman reprezentacije.

Fudbalski klub Milan proslavio je 120. rođendan, a na San Siru bilo je mnogo bivših igrača tog kluba. Mladi italijanski golman istakao je kako je počastvovan što igra na San Siru, mestu gde su se ispisale brojne stranice fudbalske istorije.

(Mondo.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji