Konačno pobeda Milana, Reina od greške do heroja tima

Poslednji subotnji meč sedmog kola Serije A, duel Genoe i Milana završen je pobedom gostiju. Videli smo tri gola i tri crvena kartona, a Milan je konačno prekinuo seriju ligaških poraza.

Nakon tri vezana poraza u Seriji A, fudbaleri Milana konačno su stigli do pobede i slavili su 2:1 na gostovanju u Đenovi. Milan je do pobede došao nakon preokreta.

Lase Schone doneo je Genoi vođstvo u 41. minutu. Igrao se drugi minut nadoknade kada je sudije Murizio Mariani pokazao crveni karton rezervnom igraču domaćih Ricardu Saponari koji se nedolično ponašao na klupi.

Milan do izjednačenja dolazi u 51. minutu nakon sjajnog solo prodora i odličnog šuta Thea Hernandeza.

Samo četiri minuta kasnije novi problem za Genou. Davide Biraschi je igrao rukom u kaznenom prostoru, sudija je gledao snimak i ne samo da je dosudio penal za Milan već je Biraschiju pokazao crveni karton jer se bunio zbog njegove odluke.

Franck Kessie je bio hladnokrvan i precizno je sa bele tačke poslao loptu u mrežu za preokret svog tima.

I Milan je meč završio sa igračem manje, jer je u 79. minutu zbog drugog žutog kartona ranije na tuširanje morao Davide Calabria.

U 90. minutu sudija je uklizavanje Pepea Reine ocenio kao faul, ali je odluku da dosudi penal za Genou prvo proveravao snimak. Nakon toga je potvrdio svoju odluku i u drugom minutu nadoknade Lase Schone izašao je pred Reinu, ali nije uspeo da postigne gol.

(Sportklub.rs)
Noviji Stariji