ICC: United slavio na penale protiv Milana

Fudbaleri Manchester Uniteda pobedili su u poslednjoj pripremnoj utakmici za novu sezonu Milan posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, ali nisu uspeli da dođu do titule u Međunarodnom kupu šampiona.

Pre ovog meča izabranici Ole Gunnara Solskjaera zabeležili su sve pobede, dok je Milan zabeležio dva poraza i to bez postignutog gola. Crveni đavoli su poveli u 14. minutu preko Marcusa Rashforda, kojeg je sjajno uposlio Nemanja Matić. Suso je u 26. minutu izuzetno preciznim udarcem sa distance doneo izjednačenje, a Milan je došao do preokreta u 60. minutu autogolom Victora Lindelofa. United je na kraju došao do izjednačenja, posle sjajne solo akcije Džesija Lingarda u 72. minutu.

Usledilo je izvođenje jedanaesteraca. U prve četiri serije svih osam penaldžija bilo je precizno. Za Milan Calhanoglu, Bonaventura, Andre Silva i Rade Krunić, a za Manchester United Lingard, Young, Greenwood i Gomes. Penal u petoj seriji za Milan izveo je Daniel Maldini, sin Paola i unuk Cesarea, ali je njegov mlak udarac odbranio De Gea. To je dalo Danielu Jamesu priliku za pobedu, što je udarcem posred gola iskoristio.

Takmičenje u Međunarodnom kupu šampiona Manchester United je završio na drugom mestu sa osam bodova, iza Benfice koja je jedina osvojila maksimalnih devet. Milan je na deobi pretposlednjeg mesta sa Guadalajarom, pošto je sada uzeo prvi bod.

(Sportklub.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji