Milan žrtvuje dvojicu za kupovinu najskupljeg u istoriji! Mendes je ključni čovek...

Argentinac bi mogao da bude rekordan transfer Rossonera.

Milan žrtvuje dvojicu za kupovinu najskupljeg u istoriji! Mendes je ključni čovek...

Milan nema para  za bombastičan prelazni rok, ali je našao najskuplje pojačanje u klupskoj istoriji?!

Prema pisanju većine italijskih medija, Rossoneri su krenuli u napad na Angela Correu iz Atletico Madrida. Ako uspeju u nameri da dovedu Argentinca, on će sasvim sigurno srušiti rekorde Rui Coste i Bonuccija koji su plaćeni po 42.000.000 evra kao najskuplji u istoriji Milana.

Atletico Madrid traži za svog ofanzivca čak 60.000.000 evra. Već su odbili 45.000.000 evra i bonuse od jednog engleskog kluba, ali bi bili spremni da pregovaraju do sume od 55.000.000 evra.

Kako Milan misli da plati toliki novac?

Rossoneri imaju ograničen budžet za prelazni rok. Zbog problema sa finansijskim fer-plejom i neuspehom u prošloj sezoni, američki vlasnici su zavrnuli slavinu Maldiniju i Bobanu. Milan uglavnom juri B klasu igrača, do sada su dovedeni Theo Hernandez i Rade Krunić, dogovoren je i Ismael Bennacer iz Empolija, a Correa bi trebalo da bude kapitalno pojačanje.

Milanov plan je da Correinu kupovinu finansira uz pomoć portugalskog agenta Jorgea Mendesa koji ima ogroman uticaj u nekim klubovima poput Wolwerhamptona i Monaca. Milan je spreman da žrtvuje dvojicu mladih napadača Andrea Silvu i Patricka Cutronea kako bi se dokopao Corree. Silva je upravo Mendesov štićenik i vratio se sa pozajmice u Sevilli. Milan ga je pre dve godine platio skoro 40.000.000 evra, ali sada bi bio presrećan da uzme i desetak miliona manje. Tu na scenu stupa Mendes koji u Monaku ima jake vez već godinama i nudi Portugalca kao zamenu za svog drugog klijenta Radamela Falcaa koji skoro sigurno napušta Kneževinu. Silvina cena je oko 25.000.000 evra, ali bi zahvaljujući Mendesu, Milan mogao da dobije celih 30.000.000 evra.

Što se Cutronea tiče, njega bi Mendes odveo u Wulverhamtpon za 25.000.000 evra. Portugalski Superagent vedri i oblači u Vulvsima, a Cutrone je prilika koja se ne propušta. Iako mladi Italijan želi da ostane u Milanu uprkos činjenici da nije starter, klub je rešio da ga žrtvuje zbog finansijskog dobitka. On je čist profit s obzirom da je ponikao u klubu i zato Milan želi da ga proda.

Tako bi Rossoneri sakupili novac za kupovinu Koree koji ima ugovor sa Atleticom do 2024. godine, a u prošlosti je bio meta Barcelone i Napolija. Njega novi trener Giampaolo vidi kao idealnog drugog napadača u tandemu sa Piatekom. 

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji