"Rossoneri" uskoro dobijaju novog trenera

Gennaro Gattuso napustio je Milan na kraju sezone u Seriji A i od tada su "Rossoneri" bez glavnog trenera. Danas bi i to trebalo da bude rešeno, ili najkasnije do kraja nedelje.

Marco Giampaolo, trener Sampdorie, preuzeće legendarni klub sa "San Sira" u toku dana, kada će biti potpisan dvogodišnji ugovor sa 51-godišnjim italijanskim stručnjakom, prenose italijanski mediji.

Milan traži da ga izbace iz Evrope!

Trener rođen u švajcarskoj Belinconi na klupi je Sampdorie od 2016. godine, kada je nasledio Vicenza Montellu. Sampdoria je odlično igrala pod njegovom trenerskom palicom, ali upravo im je sezona 2018/19 bila najslabija, pošto su od borbe za Evropu završili na sredini tabele. Sada će Giampaolo imati zadatak da Milan vrati u Ligu šampiona i dokaže se pored paklene konkurencije: Juventus će naredne sezone trenirati Maurizio Sarri, najvećeg rivala vodiće Antonio Conte, Napoli će i dalje voditi Carlo Ancelotti, a upravo u njihovom društvu bi trebalo da se nađe Giampaolo sa Milanom i vrati ga u najelitnije klupsko fudbalsko takmičenje u Evropi.

Pored Sampdorie i Catanie, gde je nasledio Sinišu Mihajlovića, Giampaolo je trenirao: Pescaru, Giulianovu, Treviso, Ascoli, Cagliari, Sienu, Cesenu, Bresciu, Cremonese i Empoli.

(Milenniumsport.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji