Maldinijevo SI i prva odluka u ulozi tehničkog direktora: Giampaolo novi trener Rossonera!

Nova uloga za nekadašnjeg kapitena Milana.

Promene u Milanu! Paolo Maldini je prihvatio ulogu tehničkog direktora Rossonera i predvodiće sporski sektor kluba narednom periodu, dok će na trenersko mesto zauzeti dosadašnji trener Sampdorie Marco Giampaolo, piše dobro upućena Gazzetta dello Sport.

Maldini je o ponudi koju je pred njega stavio izvršni direktor Ivan Gazidis razmišljao čitavih pet dana, a onda je konačno dao potvrdan odgovor. On će pored sebe imati još trojicu saradnika, Angela Carbonea koji će rukovoditi omladinskim sektorom, šefa skauta Žofrija Monkadu, kao i dosadašnji sportski direktor Lazia Igli Tare, koji će zameniti Leonarda.

Giampaolo je ujedno bio i prva Maldinijeva odluka na novoj funkciji. U pitanju je strateg čiji profil prema mišljenju nekadašnjeg kapitena Rossonera u potpunosti zadovoljava kriterijume kluba. U potpunosti se deokazao u Sampdoriji protekle tri godine i ovo će mu biti prilika da vodi veliki klub u Seriji A.

Pred Maldinijem su sada i druge važne odluke, koje se tiču pre svega igračkog kadra. Propuštena prilika za plasmanom u Ligu šampiona mogla bi da utiče i na odlazak pojedinih važnih igrača. Sve se vrti oko ključne trojke Donnarumma, Romagnoli, Suso, koji su procenjeni kao okosnica trenutnog tima. Rossoneri u ovom trenutku nisu voljni da puste kapitena Romagnolija, ali bi on mogao da ode iz kluba ukoliko bi stigla neka "neoboriva" ponuda, koja bi mogla da obezbedi komforno stanje po pitanju trošenja novca i finansijskog fer-pleja.

Suso i Donnarumma će se naći na tržištu i veruje se da bi mogli da obezbede značajan priliv novca.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji