Dug je put od Pećinaca do Milana, ali je Rade stigao!

Rade Krunić, kaže predsednik Empolija, zarađivaće 1,2 miliona evra godišnje u dresu slavnog italijanskog kluba.

Rade Krunić…

– sećate ga se, nastupao je za Donji Srem, otišao u Veronu, vratio se na pozajmicu u Donji Srem, imao problema sa Veronom kad se nije pojavio na pripremama, postao slobodan igrač, bio blizu Crvene zvezde, bio blizu Partizana, potpisao za Borac Čačak, ponovo imao problema oko registracije, pa drugi put otišao u inostranstvo –

...zaigraće za slavni Milan sledeće sezone!

Osim ukoliko predsednik Empolija blefira.

"Krunić će igrati za Milan sledeće sezone. Završavamo ugovor vredan osam miliona evra", izjavio je Fabrizio Corsi za "Calciomercato" i dodao da će 25-godišnjak iz Foče potpisati sa "Rossonerima" ugovor do 2023. godine prema kojem će zarađivati 1,2 miliona evra po sezoni.

Krunić je nedavno postigao i prvi gol za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, u kojoj se ustalio od dolaska Roberta Prosinečkog na mesto selektora, a posle odlične sezone u Empoliju za njega je pored Milana bila zainteresovana i Genoa.

Mediji u Italiji očekivali su da će Krunić krenuti na "Marassi" zajedno sa trenerom Empolija, Aureliom Andreazzolijem, ali se u poslednjem času uključio Milan i poslao jaču i konkretniju ponudu i za klub i za igrača.

"Calciomercato" navodi da je Empoli, posle dramatične eliminacije u Seriju B u poslednjem kolu ove sezone, pregovarao i sa Watfordom, Torinom i Eintrachtom.

Krunić je u sezoni 2019/20 bio standardan kod Andreazzolija, postigao je pet golova uz šest asistencija na 33 meča, ali se povredio pred kraj sezone zbog čega nije mogao da pomogne plavima u finišu borbe za opstanak.

Ponikao je u Sutjesci iz rodne Foče za koju je u sezoni 2012/13 postigao tri gola do zimskog prelaznog roka i ekspresno ostvario transfer u Donji Srem iz Pećinaca, koji je u to vreme igrao srpsku Superligu.

Tamo se zadržao sezonu i po, postigao četiri gola na 32 nastupa i potpisao za Veronu u avgustu 2014, ali je odmah vraćen na šestomesečnu pozajmicu u Donji Srem. Naredne zime trebalo je da se pojavi na pripremama italijanskog kluba, što nije uradio, pa se Verona čak žalila disciplincima UEFA i FIFA, a spor je rešen tako što je Donji Srem platio kompenzaciju klubu sa "Bentegodija".

Međutim, kada je Krunić na zimu 2015. postao slobodan igrač, nije se vratio u Pećince, već bio blizu prelaska u Crvenu zvezdu, ali je nezvanično taj potpis izostao, jer fudbalerov menadžer Stevan Dika Stojanović nije bio zadovoljan ponuđenim uslovima za igrača i njega lično.

Krunić se tako obreo u Čačku, gde je u prolećnom delu sezone odigrao 13 utakmica za Borac i dao dva gola, a onda ponovo otišao u Italiju i postao član Empolija. Ispostavilo se da će u tom klubu ostati pune četiri sezone, zabeležiti 119 nastupa, postići 13 golova i - izgleda - preći u jedan od tri najslavnija italijanska kluba sa sedam titula prvaka Evrope.

Srećno, Rade!

(Mondo.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji