Ako se ne plasira u Ligu prvaka, Milan ostaje bez pet najboljih igrača

U Milanu čekaju rasplet, ostali su bez šanse da se bore za trofej, ali bi neuspjeh u borbi za Ligu šampiona imao nove posljedice, kako za Gattusa koji već deluje kao bivši trener, kako i za pet ili šest igrača.

Ono što je bojazan kada je u pitanju tim je da će morati da žrtvuju nekog vrijednog fudbalera kako bi ostali u granicama finansijskog fer pleja. Danas mediji pišu da bi to mogao da bude Romagnoli, kapiten tima, ali to bi bio nevjerovatan rasplet jer su on i Donnarumma osnova novog Milana.

Ono što je sigurno je da Bakayoko koji je odigrao solidnu sezonu neće biti otkupljen bez Lige šampiona, Milan će probati da proda Calhanoglua, ali teško da mogu da računaju na željenih 30 miliona.

Pominje se odlazak Susa, zatim Musacchia i Castilleja, vidjet ćemo hoće li biti pravih ponuda za Kessiea.Montolivo, Bertolacci i Mauri odlaze kao slobodni igrači.

Ako Roma danas savlada Cagliari, Milan će izgubiti makar na dan četvrto mjesto, sutra gostuje u Torinu, to možda bude i ključna utakmica protiv "Bikova".

Neuspjeh u trci za Ligu šampiona znači i najmanje 50 miliona eura manje u kasi, kombinovano sa problemima koje imaju od 2014. do 2017. i kazne koju su dobili od UEFA, to znači novi egzodus i dalje slabljenje tima.

A i ako ode Gattuso, teško će biti privoljeti Sarrija koji je prva meta da preuzme još slabiji tim, sa još manjim šansama da se konačno vrati među evropsku elitu, gdje mu je i mesto.

(Sport.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji