Mnogo muke, još više radosti! Milan je ponovo četvrti

Rossoneri probili led nakon serije od četiri utakmice bez pobede u Seriji A - 1:0

Bilo je teško, mnogo teško, navijači Milana su verovatno bili spremni da još jednom otpišu sezonu, ali onda eksplozija emicija! Rossoneri su savladali Lazio u jednom od derbija 32. kola Serije A i ponovo prigrabili dragocenu četvrtu poziciju na tabeli, koja garantuje povratak među odabrane timove u Ligi šampiona - 1:0 (0:0).

Rimljani su u ogromnoj meri uspeli da zatvore pute ka svom golu, ali ipak ne u potpunosti. Rampa ispred gola Strakoshe pala je 79. minutu, kada je Franck Kessie hladnokrvno pogodio sa bele tačke, nakon što je Durmisi potpuno bespotrebno u šesnaestercu srušio Musacchia.

Daleko od toga da ekipa Gennara Gattusa nije zaslužila osvajanje sva tri boda. Milan je silno želeo bodove, ali je bio previše brzoplet. Prilike u prvom poluvremenu propuštali su Suso, Piatek i Calhanoglu, dok je sa druge strane samo Immobile u par navrata pretio domaćinu.

Rossoneri su imali velikih problema na početku drugog poluvremena, nikako nisu uspevali u dovoljnoj meri da pritisnu goste, pa je Gattuso uvođenjem Laxalta uspeo da podigne energetski nivo u svom sastavu. Otvaranje furioznih naleta u finišu najavio je Piatek, koji je u 71. minutu bio u odličnoj šansi, ali ovo jednostavno nije bilo njegovo veče.

Atmosfera na San Siru prokuvala je u 76. minutu kada je Gianluca Rocchi prvo dosudio jedanaestarac za domaćina nakon igranja rukom Francesca Accerbija, ali ga je potom poništio posle pregledavanja snimka. Ipak, samo dva minuta kasnije ruka kontroverznog arbitra je ponovo bila usmerena ka beloj tački. Kessie je kao i mnogo puta do sada preuzeo odgovornost i pogodio!

Rossoneri su do kraja meča mogli i potpuno da dotuku Rimljane, a pre svih Suso, koji je fantastično tukao u prvom minutu nadoknade, ali je Tomas Strakosha maestralno intervenisao. U 94. minutu je Milanova publika mogla da doživi pravi hladan tuš, pošto je Rodriguez oborio Milinković Savića u šesnaestercu, ali je prethodno ipak dotakao loptu, pa elemenata za najstrožu kaznu ipak nije bilo.

Milan je uspeo da probije led nakon četiri vezana meča bez pobede, ali će ovo slavlje morati da pretvori u pobednički niz, kako bi uspeo da sačuva stečenu poziciju na tabeli.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji