Milan pred vratima pakla

Samo jedna pobeda u poslednjih šest kola, protiv Lazia s penala u Seriji A i ispadanja iz polufinala Kupa Italije, navukli su tamne oblake nad Milanellom.

Najvažniji meč nedeljnog programa u Seriji A igra se u Torinu. Tim Waltera Mazzarija u velikom zaletu i osokoljen pobedom nad Genoom na Marassiju dočekuje Milan koji se nalazi u velikoj krizi rezultata i igre. Rossoneri su od izgubljenog derbija sa Interom, osvojili samo samo pet bodova na šest utakmica, prosek bodova koji ne bi grarantovao ni opstanak u Seriji A, a kamoli Ligu šampiona. Koliko je situacija alarmantna dokazuje i odluka Rina Gattusa da ostavi na klupi Piateka i baci u vatru Cutronea u špicu napada.

Torino, istorijski gledano ima problem sa Milanom. Granate nisu slavile na svom stadionu protiv Milana od sezone 2001/2002. Na poslednja 22 meča bilans je poražavajući za Toro: 11 poraza i 11 remija.  Macari u presudnu utakmicu sa Rossonerima ulazi oslabljen jer neće moći da računa na Baselija i Zazu zbog kartona, a  Falque se još nije u potpunosti oporavio od povrede i zato će početi meč na klupi.

Toro će se predstaviti u formaciji 3-4-2-1 koja se pokazala kao dobitna u poslednjih par nedelja. Ispred Sirigua će biti bedem Ico-Nkulu-Moretti, u veznu liniju se vraća Saša Lukić koji će sa Rinkonom biti u paru dok će Ansaldi dejstvovati po levoj strani, a jedina dilema Mazzarija za sastav se odnosi na desni bok srednjeg reda: Ajna ili De Silvestri. U odsustvu Zaze i Baselija i rovitosti Jaga Falkea, iza kapitena Belottija će igrati Meite i Berenger.

Za Torino je u igri samo jedan rezultat: pobeda. Mazzari nije eksplicitno pomenuo Ligu šampiona na konferenciji za novinare, ali je napravio više od jedne aluzije. Uprkos izostancima važnih igrača, tradiciji koja je potpuno na strani Milana, u Torinu veruju da posle 18 godina čekanja i razočaranja mogu, konačno, do trijumfa nad ranjenim Milanom. Trijumfa koji bi imao ukus Lige šampiona.

Milan se nalazi na vratima pakla. Samo jedna pobeda u poslednjih šest kola, protiv Lazia s penala u Seriji A i ispadanja iz polufinala Kupa Italije, navukli su tamne oblake nad Milanelom. Rossoneri deluju kao razbijena vojska u povlačenju, a Gattuso kao vojskovođa koji pokušava očajnički da od demoralisanih boraca formira odred za odbranu odstupnice.

Paolo Maldini i Leonardo su demantovali da bi Gattuso mogao da dobije otkaz pre završetka prvenstva, ali u Milanu vlada uverenje da će Rino biti ispraćen na izlazna varata ako se ne vrati sa tri boda s gostovanja na stadionu Grande Torino.

Verovatni sastav Milana protiv Torina

Najvažnija vest je prva klupa po tehničkom izboru za Piateka. Poljski centarfor se “zaglavio” u poslednjih mesec dana, delom svojom zaslugom delom svojih saigrača koji mu nisu davali dovoljno upotrebljivih lopti tokom mečeva. Gattusov izbor da pošalje Cutronea od prvog minuta na teren nije samo poruka Piateku već čitavoj ekipi: dogorelo je do nokata.

Rossoneri će se pojaviti u klasičnoj formaciji 4-3-3 posle neuspelog eksperimenta u Kupu Italije sa tročlanim odbrambenim redom. Ispred Donnarumme umesto  povređenog Calabrie (sezona završena) igaće Conti na poziciji desnog beka, a svoja standardna mesta će zauzeti Musacchio, Romagnoli i Rodriguez. U veznu liniju se vraća Paqueta pored Bakayoka i Kessie. U napadu će pored Cutronea igrati dvojica igača koji su najviše podbacili u poslednjih mesec i po dana Suso i Calhanoglu.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji