Milan dobio zasluženu kaznu: Ne možeš da spavaš sat vremena i onda da pobediš!

Kada prespavaš više od sat vremena igre ne možeš da – pobediš. Osetili su igrači Milana ovo nepisano pravilo na svojoj koži i značajno smanjili šanse za plasman u Ligu šampiona remijem u Parmi – 1:1.

Kada se  činilo da je tim Gennara Gattusa uhvatio trijumfalnu slamku pogotkom Castilleja, Krstaši su prelepim pogotkom Bruna Alvesa stigli do izjednačenja. Možda je za prikazano u drugom poluvremenu Milan i zaslužio da pobedi, ali neko im je na nevidljivom tasu izmerio neverovatnu količinu sterlinosti i neinentivnosti u prvom poluvremenu. I odlučio je da ih kazni.

Milan će se i dalje o svemu pitati kada je reč o plasmanu u Ligu šampiona, ali je na Ennio Tardiniju produbio rezultatsku krizu. Ekipa Gennara Gattusa na prethodnih šest mečeva ima samo jedan trijumf, a što je za temperamentnog stručnjaka još poraznije Rossoneri deluje povremeno vrlo ravnodušno. Sigurni smo da su se navijačima Milana stvarala graške znoja na čelu dok su gledali izdanje svog tima u Parmi.

Neverovatno loše je izgledao Milan tokom kompletnog prvog poluvremena. Snažan defanzivni bedem Parme sakrio je golgeterski njuh Poljaka Piateka, koji je ostao bez pomoći Borinija i Susa. Milan, koji je grozničavao tražio bodove za Ligu šampiona, ali je bio suviše mlak ispred gola rivala. Milan nije imao nijedan šut ka golu Seppe.

Spoznao je problem u igri ekipe Gennuro Gattuso. Brzo je u nastavku sa klupe podigao Kutronea i Kastiljeha. Ofanzivne promene donele su boljitak u igri. I konačno gol. Fina akcija završena je centaršutem Susa i trzajem glave Castilleja koji je završio u mreži.

Milan je od tog trenutka imao sve. I izgledao je bolje na terenu. Poništen je gol Piateku... Taj detalj probudio je i Parmu koja je dugo bila rezervisana. Krenuli su domaći znatno agresvinije ka golu Donnarumme. Nekoliko polušansi nije urodilo plodom, ali jeste slobodnjak Portugalca Bruna Alvesa.

Sjajno je iskusni defanzivac savio loptu sa 17 metara i ostavio bez mogućnosti Dnonarummu da reaguje.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji