Gattuso: Kao da je lopta teška 120 kilograma

Trener Milana Gennaro Gattuso ocenio je da njegova ekipa prolazi kroz težak period, ali je dodao i da uskoro očekuje da se vrati vrhunskim partijama.

U prvom meču 30. kola Serije A Milan je kod kuće odigrao samo 1:1 protiv Udinesea i znatno zakomplikovao situaciju u borbi za plasman u Ligu šampiona.

"Težak je momenat, svi timovi ih proživljavaju tokom sezone. Nije lako pričati o taktici kada ste već probali sve, a ništa ne radi na pravi način. Izgledali smo tromo, pogotovo posle gola. Moramo da shvatimo da nikada ne treba da odustajemo. Igramo kao da se bojimo nečega, a to je ono što nam uzima energiju, i fizički i psihički", rekao je Gattuso:

"Svi tokom sezone imaju uspone i padove. Mi smo sada dole. Moramo da ostanemo mirni, pronađemo izgubljeno samopouzdanje i prekinemo da štetimo sebi. Kada niste fizički spremni, imate osećaj kao da je lopta teška 120 kilograma."

Milan je trenutno četvrti na tabeli, sa bodom manje i utakmicom viša od Intera. Rossoneri imaju i četiri boda više od petoplasiranog Laziaa, ali i čak dva meča više.

(Sportklub.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji