Beše nekad derbi...

Kako je počeo drugi deo sezone, delovalo je da je Milan na dobrom putu da uhvati mesto koje vodi u Ligu šampiona, ali od poraza u gradskom derbiju sa Interom se sve promenilo. Rossoneri su ušli u seriju loših rezultata, a ostaje im da se čupaju na najgorem mogućem mestu – gostovanju Juventusu.

Derbi najtrofejnijih italijanskih klubova je nekada imao mnogo veću težinu i odlučivao o šampionu Italije, a danas je situacija drugačija. Juventus je rasterećen jer je stavio šapu na još jedan scudetto i nedostižan je na pravom mestu. Osim prestiža, derbi sa Milanom mu ne donosi nešto više. Mnogo bitnija utakmica sledi Bianconerima za nekoliko dana kada gostuju Ajaxu u četvrtfinalu Lige šampiona, a elitno takmičenje je prioritet ekipe Maxa Allegrija. Dakle, Juventus već misli na meč sa Ajaxom u Ligi šampiona i utakmica sa Milanom će biti neka vrsta generalne probe za pojedine igrače, dok će se drugi odmarati da bi bili sveži i orni za meč sa Holanđanima. Sve u iščekivanju vesti od Cristiana Ronalda koji je sve bliži povratku na teren u sredu.

Trener Juventusa Max Allegri može da odahne. Velika većina povređenih igrača se vratila u igrački pogon za meč sa Milanom dok bi svi trebalo da se oporave za sudar sa Ajaxom u Amsterdamu u Ligi šampiona. Posle povreda u tim se vraćaju Spinazzola, Dybala i Mandžukić. Allegri je spremio prilično eksperimentalni sastav u formaciji 3-4-1-2 mada se ne može isključiti ni 4-3-1-2. Cilj je da odmori pojedine fudbalere za okršaje sa Kopljanicima. Tu posebno mislimo na Chiellinija, Pjanića, Aleks Sandra, Matuidija i čak Bernardeschija. Odbrambeni trio ispred gola Ščešnija bi trebalo da čine De Sciglio, Bonucci i Rugani. Na sredini terena će kružiti Kanselo, Bentancur, Emre Can i Spinazzola. Alternativa je da umesto De Sciglia igra Matuidi, naravno, tada bi odbrana bila sa četiri defanzivca, pošto bi se Canselo i Spinacola spustili u poziciju klasičnih bekova između kojih bi igrali Bonuči i Rugani, dok bi srednji red bio sasatvljen od trija Emre Can, Bentancur i Matuidi. U napadu je prva zamisao da Bernardeschi igra u ulozi ofanzivnog pleja iza Mandžukića i Dybale. Alternativa je Dybala iza leđa Ceana i Mandžukića.

Milan prilično oslabljen, poljuljanog samopouzdanja, opterećen sve očiglednijim animozitetom između trenera Gattusa i tehničkog direktora Leonarda stiže u Torino. Posle pet uzastopnih pobeda nanizao je dva poraza i remi i ostao je bez povređenog golmana Donnarumme, novog pojačanja Paquete, a i Conti je ponovo u “ambulanti”. Rino Gattuso je odlučio da protiv Juventusa igra u formaciji koju je najčešće forsirao u ovoj sezoni 4-3-3, tim pre što se Paqueta povredio i, po njemu, nema smisla igrati sa ofanzivnim plejom ako nema Brazilca. Donnarummu će zameniti Reina, odbrana će biti standardna sa Calabriom, Musacchiom, Romagnolijem i Rodriguezom. Bakayoko se vraća u ulogu bedema ispred defanzivne linije, a svoje uobičajene pozicije će zauzeti Kessie (oporavio se od povrede) i Calhanoglu. Biglia će biti na klupi. U napadu ćemo videti posle dužeg vremena Borinija sa Piatekom i Susom.

Inače, odnosi u Milanu su toliko zategnuti da se priča da će Gattuso, bez obzira kako se sezona završi i da li će imati ponude da nastavi karijeru na nekom drugom mestu, napustiti Milanelo. Odnosi sa tehničkim direktorom Leonardom, to je sve očiglednije, su nepopravljivo kompromitovani. Nisu u pitanju poslednji razočaravajući rezultati već stari dugovi iz perioda dok je Leo bio trener Rossonera, a Gattuso igrač.

Milan je pao u formi, teško stvara šanse, a golove prima lako. Sve oči Rossonera će biti uprte u poljskog napadača Krzysztofa Piateka koji je i u prošlom kolu zatresao mrežu, ali ostatak ekipe ga ne prati. Milan je već prežaljen pred gostovanje u Torinu i sve osim poraza bi bio uspeh za Gattusov tim. Čak bi i dobra igra uz negativan rezultat bila korak napred za poljuljani tim Rossonera jer im posle toga sledi daleko važniji meč. Sledećeg vikenda na San Siro dolazi Lazio koji je direktan rival u borbi za Ligu šampiona. Milan je i dalje u dobroj situaciji jer ni konkurencija ne blista i ima tež raspored sa nekoliko međusobnih derbija do kraja sezone.

SERIJA A - 31. KOLO:

Subota:
15.00: Parma - Torino
18.00: Juventus - Milan (
20.30:  Sampdoria - Roma

Nedelja
12.30:  Fiorentina - Frozinone
15.00:  Udinese - Empoli
15.00:  Cagliari - SPAL
18.00:  Inter - Atalanta
18.00:  Lazio  - Sassuolo
20.30:  Napoli - Genoa

Ponedeljak
20.30: Bologna - Chievo

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji