Opet Piatek i prvenac Paquete! Milan konačno ubedljivo leti ka Ligi šampiona

Rossoneri prvi put u sezoni pobedili na San Siru sa tri razlike, tandem pojačanja opet sjajan
 
Tandem Krzysztof Piatek – Lucas Paqueta je opet osvetlio Milanov put ka povratku u Ligu šampiona! U trećoj utakmici koji su odigrali zajedno, Poljak i Brazilac su bili režiseri nove pobede Rossonera sa kojom su ostali na četvrtom mestu i bodom više od Lacija, Rome i Atalante.

Milan je na San Siru zgromio Cagliari sa 3:0 što mu je bila najubedljivija pobeda na San Siru ove sezone. I tek drugi put da je pobedio sa tri razlike u ovom prvenstvu. Opet nisu primili gol, opet je Gigio Donnarumma bio sjajan na golu i opet su Piatek i Paqueta pokazali da će biti sjajan tandem. Piatek se upisao u strelce treći meč zaredom, a Paqueta je posle dve vezane asistencije, večeras upisao i prvenac u dresu Rossonera. Milanova publika u njima vidi spasioce sezone, a bolji početak karijere na San Siru nisu mogli da zamisle...

Milan je odmah krenuo agresivno ka golu gostiju sa Sardinije i Hakan Calhanoglu je propustio zicer. Tačnije, sjajni golman Cragno mu je odbranio. Odbranio je Cragno i šut Susa u 13. minutu, ali nije imao sreće pošto se lopta od njegovog saigrača Cepitellija odbila u mrežu.

Milan je mogao da odahne posle ranog vođstva, a uzvik oduševljenja se prolomio italijanskim hramom fudbala u 22. minutu. Centaršut večeras sjajnog Calabrie je na drugoj stativi sačekao Paqueta i elegantnim volejom ga sproveo u mrežu. Brazilcu je to bio prvi gol u dresu Milana, a posvetio ga je tragično nastradalim dečacima Flamenga u kojem je ponikao.

Potom je i Gigio Donnarumma pokazao u kakvoj je formi. Proslavio je 150. meč na golu Rosonera spektakularnom paradom posle žuta Pedra, a na drugoj strani je Pjontek prokockao sjajnu šansu željom da lobuje Cragna.

Poslednja Cagliarijeva nada je umrla posle sat vremena igre kada je Joao Pedro sa dva metra promašio prazan gol, uspevši nekako da pogodi unutrašnji deo prečke. Nekoliko minuta kasnije je stigla kazna, a isporučio ju je Piatek. Poljak je u četvrtom meču za Milan došao i do četvrtog gola. Poljak je presingom naterao odbranu Cagliarija na grešku, izvukao golmana Cragna na ivicu šesanesterca a potom mu se lopta odbila u noge posle šuta Calhanoglua i takav poklon nije propustio. Za svoj 15. gol u prvenstvu ove sezone i ukupno 23. ako se računa i Kup Italije.

Gattuso je ubrzo izveo Piateka iz igre, spustio gas i Rossoneri su mirno priveli meč kraju. U narednom kolu ih čeka pravi ispit – fantastična Atalanta u gostima! Biće to jedan od ključnih mečeva do kraja sezone za oba tima koji imaju ambicije da se plasiraju u Ligu šampiona...

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji