KUP ITALIJE: Cutrone odveo Milan u četvrtfinale

Poslije 100 minuta mučenja na Marassiju ekipa Milana eliminisala je Sampdoriu zahvaljujući Gattusovom "džokeru“ - Patricku Cutroneu.

Milan je drugi četvrtfinalista Kupa Italije, nakon što je u meču osmine finala savladao Sampdoriu 2:0 pogocima Patricka Cutronea u produžecima.

Devedeset minuta gledao je Gennaro Gattuso "mučenje" na Marasiju u kojem je njegov tim mogao i da bude eliminisan već u svojoj prvoj kup utakmici ove sezone, a onda se odlučio za izmene i - ispostavilo se - pogodio je.

Mladi bek Andrea Conti ušao je u igru u 99. minutu meča, a tri minute kasnije, u svom tek trećem meču ove sezone asistirao je za izuzetno važan pogodak Cutronea, koji je dobio priliku na početku dodatnog vremena.

Conti je centrirao sa desne strane, a napadač Milana levom nogom rutinski je iz prve poslao loptu iza nemoćnog Raffaela.

Šest minuta kasnije, gotovo preslikana situacija, samo je centaršut stigao sa suprotne strane, a Cutrone pogodio suprotnom nogom i još ljepše - lobovao je malo istrčalog Raffaela.

Imao je Milan još jednog junaka ove večeri - golmana Pepea Reinu, koji je sa nekoliko sjajnih intervencija u finišu utakmice sprečio da Sampdoria povede i verovatno odvede utakmicu potpuno drugim tokom.

U 97. minutu utakmice španski golman pokazao je da uprkos činjenici da je ove sezone branio samo u šest mečeva Lige Evrope i dalje u odličnoj formi.

Prvo je odlično ušao u šut Saponari, a potom u na gol liniji zaustavio šut Kovnackog. Deo svog repertoara pokazao je i nešto ranije izvadivši ispod prečke šut Ekdala.

Milan će u četvrtfinalu Kupa Italije 30. januara igrati protiv boljeg iz duela Napoli - Sasauolo.

Taj meč na rasporedu danas.

(Mondo.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji