Ibra: Povratak u Evropu na pozajmicu? Ne zanima me!

Fudbaler Los Angeles Galaxya Zlatan Ibrahimović odbacio je mogućnost odlaska na pozajmicu u neki evropski klub u januarskom prelaznom roku.

Zlatan Ibrahimović završio je prvu sezonu u američkoj Mejdžor ligi sa impresivnim učinkom od 22 gola na 27 utakmica, uz 10 asistencija.

Švedski napadač ima ugovor sa Galaxyem i za narednu godinu, ali nije sigurno da li će ostati.

Ali ono što je sigurno da se tokom zimskog prelaznog roka neće vratiti u Evropu na pozajmicu, kao što su to u prošlosti činili brojni igrači kada se završi sezona u MLS ligi, među kojima i David Beckham, Lendon Donovan, Robie Keane i Jermain Defoe.

"Ako sam u Galaxyu, onda sam fudbaler Galaxya. Ne idem u inostranstvo da radim takve stvari, pozajmice i sve to... To mi ne treba. Ako pripadam jednom klubu, onda ostajem u jednom klubu. Koncentrišem se na taj klub i posvetim mu svu pažnju, tako da ne razmišljam o pozajmici", rekao je Ibrahimović.

Galaxi nije uspeo da se plasira u plej-of, nakon što je protiv Houstona ispustio dva gola prednosti (2:3).

Ibrahimović je rekao da želi da se Galaxi bori za titulu, ako odluči da ostane i drugu sezonu u Los Anđelesu.

"Ako ću da se vratim, želim da se borim za trofej. Nisam tu na odmoru, tu sam zbog izazova. Želim da osetim da imam šansu da budem najbolji u MLS - moj tim, ne ja, pošto sam ja najbolji. Dugoročno, ne znam kako će izgledati. Ovo je novo za mene, tu sam šest ili sedam meseci", naveo je 37-godišnji napadač.

On je rekao da uprava kluba zna njegove želje i zahteve, kao i da je rukovodstvo pozitivno i da su pomogli njemu i njegovoj porodici u svemu.

"Možemo da kažemo da nisam zabrinut", dodao je Ibrahimović.

Upitan kada očekuje da će se rešiti situacija, Ibrahimović je odgovorio: "Što pre".

Predsednik Galaxya Chris Klein rekao je da je u planu da Ibrahimović ostane i sledeće sezone.

"Želimo ga i naredne sezone jer je ove sa 22 gola i 10 asistencija dokazao koliko je značajan za klub. Želimo da pobedimo, pobedimo sa njim, razgovaramo i prioritet nam je da ostane", naveo je Klein.

(Mondo.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji