Suso uoči milanskog derbija: Inter je dva puta zvao, za Gattusa bih poginuo

Jedan od najboljih igrač Milana spreman za Derby della Madonnina.

Inter u seriji od četiri pobede, sa Lucianom Spallettijem za kormilom, Maurom Icardijem u napadu, Nainggolanom u sredini, Milanom Škrinijarom i Stefanom De Frij u odbrani… Prosto je: nerazuri su imali više sreće sreće sa kineskim biznismenima negoli komšije iz Milana. Toliko da je malo nedostajalo da Rossonerima otmu i jednog od najboljih igrača Susa. Ali kad je investicioni fond Elliott preuzeo Milan od Lija Yonghonga sva je priča utihnula.

“Reći ću vam nešto. Samo pišite kako vam kažem. Ovog leta je postojala mogućnost. Na stolu je bila prilika… Ponuda da idem u Inter. (Bivši sportski direktor Milana Massimiliano) Mirabelli je znao za nju”, otkrivba Suso u intervjuu za I-Es-Pi-En.

“Iznenadilo me je ja malo to što je Mirabelli u javnosti govorio da ne zna ništa o tome. Znao je. Razgovarali smo o tome. Ali ja sam rekao da je moja namera da ostanem ovde. Jer u Milanu sam veoma, veoma srećan”, tvrdi 24-godišnji fudbaler, koji se istovremeno oglasio i u Tuttosportu.

“Dva puta su me zvali. Prošlog leta takođe, ali nisam razmišljao o odlasku. Odlazak u drugi italijanski tim bi postao opcija samo kad bi me Milan oterao”.

Nije da nije bilo interesovanja i iz drugih klubova…

“Lepo je osetiti da si veliki kao što su Barcelona ili Manchester City, ali i Milan je veliki klub. Zaista sam srećan ovde”, odmahuje rukom Španac.

Sve su priče utihnule kada je Mirabelli otišao, a na njegovo mesto došao Leonardo.

Previše je važan za nas i biće i u budućnosti”, rekao je novi sportski direktor Milana.

“Leonarda sve interesuje. O svemu razgovaramo. Zna sve, od moje porodice, do detalja trudnoće moje devojke”, pojašnjava Suso.

Šef struke Gennaro Gattuso odradio je svoj deo posla.

“Još kao dete, dok sam ga gledao na TV ekranu, oduševljavao me je njegov borbeni duh. On prosto daje sve od sebe. Čak i van terena, uživanje je razgovarati sa njim. Ukratko, pravi čovek na pravom mestu... Istina, skoro svi treneru su mi dali nešto, od Rodgersa do Gasperinija, čak i Montelle. Ali za Gattusa bih poginuo na terenu. Nikada nećete čuti nikoga od igrača da govori loše o njemu”.

Ipak, još je dalek put do Milanovog punog povratka. Pa se i uoči nedeljnog derbija Interu daju mnogo veće šanse za pobedu na “Giuseppe Meazzi.

“Inter je favorit. Naše je da probamo da ostanemo mirni, da ne dozvolimo da nam se strah uvuče, ali i da se ne zalećemo. Ako i damo prvi gol, treba da ostaneo kompaktni i da ne primimo odmah. Derbi je kao partija pokera”, ističe Suso, sada u životnoj formi.

“Dajem golove, asistiram, tim je u seriji pobeda, ja sam nazad u reprezentaciji… Sve je savršeno”.

Ili će bar biti. Ako se u nedelju pobedi Inter. Od 20.30, uz direktan prenos na prvom kanalu Arene Sport.

Pratite nas i na Instagramu.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji