Gattusovo vreme ističe! Leonardo zove Contea, ali blokada je Chelseaovih 10.000.000 evra i spor s Romanom

Milanovi direktori rade sve da posao bude završen što pre.

Treći uzastopni remi doveo je Milan u nimalo prijatnu situaciju, a Gennara Gattusa na korak do otkaza! Uprava Rossonera odavno je počela da gubi strpljenje za legendarnog vezistu, a slaba igra i remi na gostovanju Empoliju kap je koja je prelila čašu.

Gattuso s pravom strepi, dok Leonardo užurbano radi na tome da se što pre angažuje - Antonio Conte! Milanovo interesovanje za bivšeg Chelseaevog trenera nije tajna, pošto korene vuče još od letos, dok je Italijan na papiru bio šef stručnog štaba kluba iz Zapadnog Londona. Iako se, u teoriji, znalo da će biti smenjen i da će na njegovo mesto doći Maurizio Sarri. Ipak, tada posao nije završen jer je Milan nije mogao da čeka i formirao je tim po Gattusovim željama. I ovog puta Rossoneri bi mogli da imaju sličnih problema sa Conteovim dolaskom.

Naime, birokratija će ponovo imati veliku ulogu. Conte je letos odbio da napusti Chelsea jer je smatrao da treba da mu bude isplaćeno blizu 18.000.000 evra bruto, odnosno 10.000.000 evra neto po slovu poslednje godine ugovora. Onog trenutka kada je saradnja, ipak, raskinuta, Conte je okupio tim advokata i odmah pokrenuo tužbu protiv Chelsea kako bi došao do novca koji smatra da mu s pravom pripada.

Conteov prvi cilj je da završi sudski spor sa Chelseaem i tek kada se bude znala presuda u ovom slučaju biće raspoložen da pregovara sa drugim klubovima. Problem leži u tome što je prvo ročište zakazano za novembar, dok se u isto vreme vodi i spor sa Romanom Abramovičem, koji je Italijana optužio za kaljanje ugleda kluba.

U Milanu se, ipak, nadaju da bi Leonardo na konto dobrih relacija sa bivšim selektorom Italije i trenerom Juventusa mogao da nađe neko prelazno rešenje, dobro za sve strane. Za Conteov dolazak se zalažu gotovo svi važni faktori u Milanu - od prvog čoveka Paola Scaronija, do direktora Paola Maldinija.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji