Maldini predstavljen u voljenom klubu: Vratit ću lojalnost u Milan i borbu za svaki gol

Nakon devet godina u redove Milana vratio se legendarni Paolo Maldini, vjerovatno najbolji defanzivac kojeg je svijet ikada vidio.

Sa Milanom je osvojio čak pet titula prvaka Evrope. Nakon što je okončao bogatu karijeru, ponuđeno mu je bilo da ostane u timu, ali nije vjerovao u projekte, niti se slagao sa upravom Rossonera.

No, stvari su se promijenile i legendarni kapiten Milana odlučio je vratiti se u voljeni klub i surađivati sa svojim prijateljem, Leonardom, koji se također vratio među Rossonere prije nekoliko sedmica.

Na današnjem predstavljanju Maldini je bio veoma emotivan.

“Nikada nisam rekao ‘ne’ Milanu u punom smislu, iako mi je bilo ponuđeno da budem u klubu. Sada je situacija drugačija, Leo me pozvao i veoma sam sretan. Želimo ojačati tim, od ovog trenutka, pa do kraja prelaznog roka mnogo više stvari će biti poznato. Vjerujem u ovu ekipu na duže staze i to me je nagovorilo da se vratim u Milan. Navikao sam na dugotrajne poslove. Vratit ću klubu osjećaj pripadnosti, lojalnosti i borbu za svaki gol”, rekao je, između ostalog, Paolo Maldini koji će obavljati funkciju menadžera i strateškog direktora sedmostrukog prvaka Evrope.

(Scsport.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji