Gde je i šta danas radi… Filippo Inzaghi!

Kada pričamo o najboljim napadačima sa početka 21. veka i tokom 2000. godina, tu konverzaciju ne možemo završiti a da ne uključimo igrača poput Filippa „Pippa“ Inzaghija koji je najpoznatiji kao napadač Milana.

I dan danas, u žargonu se kaže da je neko „Inzaghi“ kada se mnogo puta nađe u ofsajdu. Takođe, bio je poznat kao „lešinar“, kao neko ko je odličan u reakciji na loptu posle odbitaka. Njegovu igru je uvek krasio onaj pravi napadački instinkt, prava snalažljivost i preciznost.

Postigao je najviše het-trikova u istoriji Serije A – 10, četvrti je na listi strelaca Lige šampiona samo iza Raula, Messija i Cristiana Ronalda. U Italiji, postigao je 313 golova i to ga stavlja na 7. mesto na listi strelaca svih vremena kada je Italija u pitanju.



Penzionisao se od profesionalnog fudbala 2012. godine, bio je trener Milana sve do pre dve godine, a onda je preuzeo ekipu Venezie, čiji je trener i dan danas.

Četrdesetčetvorogodišnji Inzaghi nakon neuspelog trenerskog posla u Milanu vratio se na pobedničke staze u Venezii, gde je osvojio Seriju C i uveo ekipu u Seriju B.

Njegova ekipa igra sa velikim uspehom u Seriji B, današnjim trijumfom je nanizala pet uzastopnih pobeda, a trenutno se nalazi na veoma dobrom petom mestu i bori se za ulazak u Seriju A naredne sezone.


Veliki posao je pred ekipom Filippa Inzaghija u poslednja dva kola ili u eventualnom play-offu, ukoliko želi da se plasira u najelitniji rang italijanskog fudbala.

Možda ćemo već naredne sezone gledati trenerske duele dva bivša saigrača u Milanu, Inzaghija i Gattusa.

(Ddl.rs / ACMilanBalkan)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji