Milan se oprašta od Donnarumme? Za svaki slučaj...

Reči Mina Raiole da je Gianlugi Donnarumma letos sam prelomio da ostane u Milanu i da mu je žao zbog toga jer je on želeo da ga odvede iz kluba, nisu slučajno plasirane u javnost. Kontroverzni menadžer na svakih nekoliko meseci pali vatru oko Donnarummine budućnosti u Milanu, a izgleda da su i na San Siru spremni za sve opcije...


Sve ukazuje na to da je Mlan obezbedio prvo pojačanje za narednu sezonu - Pepea Reinu! Već dugo se spekuliše o dolasku španskog veteran na San Siro, a izgleda da je dogovor već postignut. Reini ističe ugovor sa Napolijem i odbio je produžetak saradnje. Milan mu je ponudio dvogodišnji ugovor vredan 2.000.000 evra po sezoni i Španac je rešio da bogatu karijeru završi u slavnom klubu sa San Sira. Čak je već počeo da slavi i uspehe budućeg kluba pa je tako na Twitteru „lajkovao“ objave o plasmanu Milana u finale Kupa Italije, što je ipak čudno s obzirom da je stranac i da nema nikakve veze sa Rossonerima...

Milan i Reina imaju usmeni dogovor da ništa ne objavljuju dok se sezona ne završi zbog Napolijeve šampionske trke. A onda će sve biti ozvaničeno i Reina će zadužiti opremu milanskog kluba.

Šta njegov dolazak znači i kakve to veze ima sa Donnarummom?

Podsetimo da mladi golman Rossonera ima ugovor do 2021. godine sa platom od 6.000.000 evra kao napalćeniji golman lige. Plus što njegov brat Antonio ima ugovor od 1.000.000 evra po sezoni kao treći golman. Šta će Milanu još i Reina sa ugovorom od 2.000.000 evra?

Plan Rossonera je da Reina bude 12. igrač. Odnosno rezervni golman koji će braniti u kup takmičenjima, ali i biti neka vrsta mentora Donnarummi mlađem. Što znači da će Antonio Donnarumma ostati bez bilo kakve minutaže... Ili će biti pozajmljen i prodat.

Ali dolazak Reine je istovremeno i osigurač da će Milan imati golmana visoke klase za narednu szeonu ako Donnarumma ode. Mladi golman nema otkupnu klauzulu kao što se spekulisalo, jer se prilikom produžetka ugovora izjalovio Raiolin plan da odredi fiksnu cenu za Donnarummu. Zbog čega je moćni agent pobesneo i pretio je tužbom da će tražiti poništavanje ugovora... To mu najverovatnije neće proći, ali nema sumnje da će i dalje insistirati i puniti glavu Donnarummi o transferu jer mu najmanje odgovara da takav prospekt ostane ceo život u jednom klubu.

Milanov plan je da Donnarumma ostane, ali ni Rosoneri nisu načisto šta će biti sa klubom i da li će morati da prodaju igrače u zavisnosti od raspleta situacije sa kineskim vlasnicima i kreditima koje su oni digli. Mnogo toga će zavisiti od finiša sezone i Milanovog rezultata. Ako se kojim slučajem vrate u Ligu šampiona, Rossoneri će moći mnogo lakše da dišu i neće biti prinuđeni da prodaju kapitlace poput Donnarumme.

Ako ne dođe do uspeha, a Kinezi ne nađu novac za vraćanje dugova, klub će morati da prodaje neke igrače, a Donnarumma je tu jedan od najvrednijih. Zato su za svaki slučaj ugovorili Reinu kako bi imali spremno rešenje...

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji