Milan nagrađuje Gattusa - novi ugovor, 10 puta veća plata!

Čovek koji je od Rossonera opet napravio pobedničku ekipu trebalo bi da produži saradnju do leta 2020.

Gennaro Gattuso je preporodio Milan, navijači Rossonera opet jedva čekaju vikend da gledaju svoju ekipu, a budućnost deluje mnogo lepša nego što je to bio slučaj do pre samo dva meseca. A nagrada za to što je probudio uspavanog giganta trebalo bi da bude novi ugovor i to već u narednih desetak dana.

Naime, kako je objavila poslovično dobro obaveštena Gazzetta dello sport, uprava Rossonera spremila je ponudu za koju se očekuje da će Gattuso oberučke prihvatiti. Izvršni direktor Milana Marco Fassone trebalo bi sledeće nedelje da ima sastanak sa trenerom na kojem će mu izneti ponuda.

A ona glasi - ugovor do leta 2020. uz godišnju platu od 1.200.000 evra. To je deset puta više novca nego što sleduje Gattusu po odredbama sadašnjeg ugovora. Nekadašnji reprezentativac Italije je sa godišnom zaradom od 120.000 evra najslabije plaćeni trener u Seriji A. To je, inače, ugovor koji je imao još dok je vodio mladi tim Rossonera odakle je prekomandovan u seniorsku ekipu.

Ako sve prođe prema planu uprave Milana, Gattuso bi novi ugovor trebalo da potpiše baš uoči prvenstvenog derbija sa Juventusom koji je na programu u subotu, 31. marta u Torinu. Fudbaleri Milana u prethodnom periodu vezali su pet pobeda u Seriji A, a za poraz u ovom takmičenju ne znaju na prethodnih 10 utakmica.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji