Depay, Bailey i šanse Milana...

Mirabelli uveliko radi i priprema teren za leto...

Paralelno sa odličnim rezultatima u poslednjih nekoliko nedelja, muziku za uši navijača Milana predstavljaju i medijski natpisi vezani za potencijalna letošnja pojačanja. Pre nekoliko dana pojavila se vest da je Massimo Mirabelli, sportski direktor Rossonera proveo nekoliko dana u Nemačkoj, analizirajući tamošnje tržište. Tada se pisalo kako su se na njegovom "širem spisku" u tefteru Marco Reus, Julian Weigl, Max Mayer, Jonathan Tah, Julian Brandt i još nekoliko bundesligaških zvezda, a danas štampa na Apeninima kandiduje još dva imena.

Radi se o Memphisu Depayu i Leonu Baileyu.

Navodi se kako Mirabelli traga za podrškom za Susa i Calhanoglua u ofanzivnom redu, čime bi Gennaro Gattuso dobio još više mogućnosti da kombinuje, možda i da koristi klasičnu 4-2-3-1.

Massimo Mirabelli odličan je poznavalac nemačkog fudbala (njegove akvizije su Ricardo Rodriguez i Hakan Calhanoglu), međutim vrlo je moguće da je sa Baileyem zakasnio. Mladi Jamajčanin ekstremne brzine i neobično velikih realizatorskih sposobnosti - jedno s drugim se obično kosi - bukvalno je eksplodirao ove sezone i na vrata njegovog Levekuzena uveliko kucaju prebogati Englezi, s kojima Milan ne može u finansijsko nadmetanje. Zato je pitanje koliko navijače Milana treba da "zagreva" priča o njegovih devet golova i pet asistencija u dosadašnjem toku sezone.

Procene su, Werkself će na Baileyu biti "dobar" bar pedesetak miliona evra, a to svakako nisu cifre kojima Mirabelli trenutno barata.

S Memphisom Depayem je druga priča i zato zapravo njega mediji apostrofiraju kao glavnu Milanovu metu na leto. Od dolaska u Francusku 24-godišnji Holanđanin igra kao preporođenm o čemu svedoči učinak u dresu Lyona od 12 pogodaka i devet asistencija. U ovoj priči plus Italijana jeste što Depay iz prve nije prošao na velikoj sceni (Manchester ga se lako odrekao za 16.000.000 evra), pa ga na leto neće saletati oni baš najveći i najbogatiji. Za Milan u ovoj situaciji to je vrlo važno. Bez obzira na tu činjenicu, navodi se još, Lyon neće ni razmatrati ponude manje od 20.000.000...

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji