Penal drama i Milan u finalu! Heroj Donnarumma, Sergej promašio, Gattuso ne ume da izgubi (VIDEO)

Gattusov tim je nesavladiv u 2018. godini i maće šansu za trofej u okršaju sa Juventusom.

Od sezone koja je mirisala na katastrofu, možda se ipak završi dobro. Možda čak i sa trofejom!

Milan je u finalu Kupa Italija pošto je posle dva meča, 210 minuta bez gola i penal serije eliminisao Lazio - 5:4! Dva puta su Laziali šutirali za dva penala prednosti i dva puta je Gigio Donnarumma vraćao Milan u život. Četa Gennara Gattusa je nepobediva u 2018. godini. Ovo je je bio 13. uzastopni meč u svim takmičenjima bez poraza! U finalu ih čeka Juventus kao trostruki uzastopni osvajač, ali i ovo je uspeh s obzirom kakav je bio početak sezone. Rossoneri su u četvrtfinalu i polufinalu eliminisali Inter i Lazio pokazavši veću psihološku snagu i to je najveći dobitak koji je ovaj tim dobio sa Gattusom. Samopouzdanje!

Penali su išli ovako...

Immobile 1:0, Rodriguez - brani Strakosha, Milinković Savić - brani Donnarumma, Montolivo - brani Strakosha, Lucas Leiva - brani Donnarumma, Bonaventura 1:1, Parolo 2:1, Borini 2:2, Felippe Anderson 3:2, Bonucci 3:3, Lulić 4:3, Calhanoglu 4:4, Ramos - preko gola, Romagnoli 4:5!

Početak je pripao Nebeskoplavima. Immobile i Milinković Savić su imali sjajne pokušaje, ali je i Donnarmuma bio savršen na golu Rossonera. Lacio je imao više loptu u nogama, dok se Milan opredelio na organizovanu odbranu na sredini terena i kontre. Ipak, Rossoneri nisu dali mnogo prostora Lazialima osim te dve šanse. Suso je snažnim udarcem testirao Strakoshu, a onda najbolja šansa prvog poluvremena kada je Cutrone posle bizarne intervencije odbrane Lazia promašio prazan gol sa nekoliko metara. Lopta ga je iznenadila… Donnarumma je paradom zaustavio Immobilea u finišu poluvremena i to je bilo to.

A u drugom delu mnogo organizovaniji i opasniji Milan. Sjajne šansu su imali Calabria, Calhanoglu i Cutrone ali su bili neprecizni u završnici. Lacio je pokušavao svim silama ali su se napadi završavali na ivici Milanovog šesanesterca. Bonucci i Romagnoli su u pojedinim trenucima delovali kao Nesta i Maldini!

Kao u četvrtfinalu protiv Intera, Milan je svesno išao na produžetke. Uskoro se i zašto…  Milan je u produžecima izgledao kao fizički mnogo bolja ekipa, Gattuso je napravio prave izmene i Lazio je ostao bez daha. Čalhanoglu je bio blizu gola posle slobodnjaka u prvom produžetku, Lazio nije stvorio šansu. U drugom produžetku su oba tima čekala grešku ovih drugih i Milan ju je dočekao. Sevnula je kontra u 117. minutu, Milan je imao situaciju “tri na jedan”, Kalinić je izašao sam na Strakoshu i promašio zicer! Penal rulet je odlučio drugog finalistu Kupa Italije... I tu je Milan od ponora došao do ppobede!



(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji