Opet taj Cutrone, opet kao Inzaghi! Gattusov Milan raste, negde se nazire i Liga šampiona (VIDEO)

Rossoneri razbili Ludogorets i zakoračili u osminu finala Lige Evrope.

Milan je skoro završio posao oko plasmana u osminu finala Lige Evrope i može stidljivo da sanja i o plasmanu u Ligu šampiona kroz ovo takmičenje. Rossoneri su pobedili Ludogorets u Bugarskoj sa 3:0, tako da će revanš na San Siru trebalo da bude samo formalnost.

A opet je heroj Milanovog uspeha bio mladi Patrick Cutrone! Momak koji je eksplodirao ove sezone je dao gol za vođstvo i iznudio penal za konačnih 2:0. Počeo je sezonu da potpuni broj na pripremama, pa se izborio za ulogu džokera i na kraju za mesto startera kod Gattusa! Dao je ukupno 13 golova u svim takmičenjima i neodoljivo po stilu igre podseća na Filippa Inzaghija.

Sa Cutroneovim uzeltom se poklapa i Milanov napredak pod komandom Gennara Gattusa. Rossoneri nemaju poraz već devet takmice, a šesto od njih su pobedili. U igri su za plasman u finale Kupa Italije, sada su došli nadomak osmine finala Lige Evrope i napredak se vidi. Mogu da počnu da sanjaju i o samoj završnici o osvajanju trofeja koji bi im doneo plasman u Ligu šampiona...

Kod Gattusa nema kalkulisanja. Izveo je najjači tim na megdan Ludogoretsu i zalsuženo pobedio. milan je igrao strpljivo, pojavljuju se automatizmi i samopuzdanje u igri i to je najveći dobitak od dolaska novog trenera. Čekali su šansu i dočekali je u 45. minutu kada je Cutrone u „inzagijevskom“ stilu kresnuo loptu taman toliko da je pošalje u mrežu i prevari golmana Ludogoretsa. Centrirao mu je Calhanoglu koji takođe igra kao preporođen od dolaska Gattusa.

Imao je Ludogorets sjajnu šansu u drugom poluvremenu kada je akov pogodio prečku strašnim udarcem sa 20 metara. Ali osim toga, Milan je držao situaciju pod kontrolom, a onda je Cutrone opet nadmudrio Bugare. Istrčao je kontru, „uvalio se“ ispred Mozzija i sačekao da ga ovaj gurne. Dovoljno da Milorad Mažić pokaže na belu tačku, a Ricardo Rodriguez je bio siguran sa 11 metara.

Rossoneri su do kraja uspešno branili prednost i sačuvali mirnu mrežu. iako su i sa 2:0 bili mirni pred revanš, ipak su rešili sve već večeras. Rezervista Borini je pogodio u nadoknadi vremena i obezbedio Gattusu da u revanšu odmori neke startere jer Milan ima paklen raspored u narednih mesec dana.







(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji