Milan na tri pobede od Lige šampiona! (VIDEO)

Rossoneri tukli i Sampdoriu.

Od zvižduka, osporavanja i ponižavajućih komentara do hvalospeva i tutule "trener za budućnost", iliti "trener za narednih 10 godina"! Niko brže nije prešao tu putanju od Gennara Gattusa. Zvuči pomalo neverovatno, ali Milan je i pored svih užasa koja je preživljavao ove sezone, od večeras na samo tri pobede od Lige šampiona, cilja od koga su se i najveći optimisti obojeni u Rossonero oprostili pred Novu godinu?!

Milan je u mini derbiju tukao Sampdoriu na svom San Siru sa 1:0, izjednačio se sa Đenovljanima na šestom mestu, i pritom prišao četvrtoplasiranom Interu na svega minus 7. Daleko od toga da je to lako dostižna razlika, međutim kako Nerazzurri igraju u poslednje vreme - a ništa bolji nije ni Lazio, koji ih trenutno razdvaja na tabeli - navijači sedmostrukog šampiona Evrope imaju pravo na nadu.

Domaćin večeras nije ustuknuo i pored lošeg starta, tačnije pucnja Riccarda Rodrigueza u samopouzdanje njegovih saigrača. Ofanzivni bek preuzeo je odgovornost u 7. minutu, kada je dosuđen penal za Milan i - tukao loše. Gattusova četa nastavila je da juriša, a nagrada je stigla nedugo zatim. Ispostavilo se vredna tri boda. Centrirao je Calabria, na loptu naleteo Bonaventura i kroz ruke ne baš spretnog Viviana smestio je u mrežu.



Disciplina je ono što krasi Gattusov Milan. Na poslednjih pet mečeva samo jedan primljen gol, računajući i večerašnju utakmicu. A večeras Sampdoria je najbolju priliku propustila u 90. minutu. Pre toga i nije opasno pretila. Sveukupno za 90 minuta gosti uputili dva udarca ka golu Rossonera.

Milanu ne ide raspored na ruku, ali posle naredna dva meča biće mnogo jasnije koliko je realno da se slavni klub uključi u borbu za Ligu šampiona, jer čekaju ga utakmice protiv Rome i Intera, najvećih konkurenata za treće i četvrto mesto. Uz dve pobede... S druge strane, Nerazzurri narednog vikenda imaju lagan posao sa Beneventom, no onda ih čekaju gradski derbi, Napoli, pa gostovanje Sampdorii. 

Razgorelo se u Seriji A.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji