Zlatna kanta 2017! Najgori igrači Serije A su...

Dominiraju igrači Rome i Intera.

Geoffrey Kondogbia je hvala bogu pobegao, štafetu je preuzeo još jedan igrač Intera. Gabriel Barbosa, poznatiji pod nadimkom Gabigol, zaslužio je tu "čast" da ove sezone bude proglašen za dobitnika Zlatne kante za 2017. godinu, odnosno za najgoreg igrača u Seriji A.

Da objašnjavamo ne moramo mnogo. Uprkos velikim očekivanjima nije Brazilac prošao u Interu, a tek se obrukao na pozajmici u Benfici, koga je brže bolje vratila u Milano. Za utehu Gabigola, italijanski fudbalski fanatici prošle godine nimalo nisu štedeli ni Kondogbiu, pa je Francuz procvetao kad je otišao u Valenciu.

Bilo kako, Gabigol je slavio ubedljivo "osvojivši" 53,6 odsto glasova, pa je drugoplasirani Juan Iturbe, Rimon otpadak na pozajmici u Tihuani, prikupio svega 11,9 procenata. Na treće mesto se sa 9,6 odsto glasova uspeo još jedan Romin igrač Tomas Vermaelen, iako je on po povratku na Pirineje postao standardan u Barceloni. Usled povreda saigrača doduše. Četvrta pozicija je pripala Milanovom napadaču Carlosu Bacci, dok je peti bio još jedan "interovac" Joao Mario.

Inače, nekad su laureati bili i asovi poput Rivalda, Christiana Vierija, Adriana (čak tri puta), Ricarda Quraesme, Felipea Mela, Diega Millita, Alexandrea Pata...

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji