Najbolji Milan u sezoni, pao Lazio! Cutrone je „taj“, proigrao i Calhanoglu (VIDEO)

Dobra uvertira Rossonera za novi duel sa Lazialima sledeće nedelje.

Milan je odigrao partiju sezone. Makar što se tiče dosadašnjeg dela. Rossoneri su konačno pobedili u nekom derbiju i na San Siru savladali Lazio 2:1. Do sada su imali pet poraza u derbijima...

Prvi put ove sezone i tek drugi put za godinu dana su vezali tri pobede u prvenstvu. Zajedno sa Kupom Italije su u seriji od pet mečeva bez poraza, a naredne nedelje upravo protiv Lacija igraju prvi duel polufinala u nacionalnom kupu. Rano je još za zaključke i prognoze, ali neki pomak pod trenerskom rukom Gennara Gattusa se vidi. Što rezultatski što u igri.

Čini se da Gattuso polako pronalazi idealnih 11. To su Donnarumma, odbrana sa četvoricom, vezni red Biglia - Bonaventura - Kessie, Suso i Calhanoglu bo krilima i Cutrone kao najbolji među trojicom centrafora.

Upravo je Cutrone desetim golom u sezoni (sva takmičenja) poveo Milan ka pobedi. Mladi napadač ima materijal da izraste u ozbiljnog golgetera. Ima onaj „inzagijevski“ oseaj za gol i to je pokazao u 15. minutu kada je pored uspavane odbrane Lazia sproveo idealan centrašut Calhanoglua u mrežu. A turski vezista je drugi Gattusov dobitak u večerašnjem meču. Polako preuzima ulogu plejmejkera, oslobodio se, igra hrabrije, imao je nekoliko divnih poteza i par topovskih udaraca koje je Strakosha jedva ukrotio, nekoliko dobrih centrašuteva...



Milan je dobro počeo, poveo, ali se kratko radovao jer je Adam Mariušić posle solo akcije po desnom krilu, slabijom levom nogom pogodio suprotan ugao Donnarumminog gola, a Gattuso je u tim momentima hteo da „ubije“ Antonellija koji je pustio Marušića da šutira...

Primljeni gol nije pokosio Rossonere kao što je bio slučaj u većem delu sezone. Opet su bili bolji tim  i posle još jednog centrašuta i udarca glavom su opet poveli. Ovoga puta je zavrnuo Calabria sa desne strane, a Bonaventura opet iskoristio lošu reakciju Lazieve štoperske linije i pogodio Strakoshinu mrežu.



Lazio je bio opasniji u drugom poluvremenu, Milan se sve više povlačio i birao da čeka kontre. Pretio je Sergej Milinković Savić u nekoliko navrata, ali je Donnarumma bio na visini zadatka i ispravljao je greške svoje odbrane. U poslednjim minutima je viđena opsada Milanovog gola, Lulić je promašio prazan gol i Milan je konačno dobio neki derbi.

Lazio je prekinuo niz sjajnih rezultata i propustio priliku da pobegne Romi i Interu. Već u sredu ih očekuje novi duel sa Rossonerima na San Siru u Kupu Italije, a večerašnji ishod svakako daje veću psihološku prednost domaćinu. Milan se opet izjednačio sa Sampdoriom na šestom mestu i ako Roma večeras savlada Đenovljane, Gattusov tim opet konkuriše za Ligu Evrope, a nije ni Liga šampiona tako daleko.



(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji